Lesz, nem lesz?

2024.08.21. 11:41

Botrány gyűrűzik a „Miskolc Sörfesztivál” körül

Engedélyeztetési problémák, a fellépőkkel kapcsolatos kritikák és a jegyárak körüli anomáliák jellemzik a vállalkozók által szervezett miskolci eseményt.

Ujlaki Attila

A Népkertbe tervezik a rendezvényt, az önkormányzat ott nem akar ilyen programot

Fotó: Vajda János

Miskolc városa nem adott ki engedélyt sörfesztivál rendezésére – írta meg szerda reggeli közleményében a Miskolci Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatala. Rámutattak: a közösségi oldalakon terjed a hír, miszerint szeptember végén sörfesztivált rendeznek a Népkertben, az állítólagos szervező pedig már várja az árusok, vállalkozók jelentkezését. (Az eseménynek egyébként semmi köze a korábban megrendezett Miskolci Sörfesztiválhoz – a szerk.)

Hangosak lennének 

Miskolc Önkormányzatához azonban nem érkezett semmilyen ilyen irányú megkeresés, de az elmúlt évek gyakorlata alapján a Népkertben nem is lehet ilyen típusú fesztivált szervezni.

Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalba lépése után világossá tette, hogy a város egyik legnagyobb parkjában nem rendezhetnek olyan programot, amely a környéken élők esti, éjszakai nyugalmát zavarja 

– hangsúlyozták. 

Ezt azzal indokolták, hogy a korábban Népkertben megrendezett események miatt több lakossági panasz is érkezett. Korábban egyébként hasonló kritikát kapott a Veres Pál regnálása alatt létrehozott Csengey-kert is, amely Miskolc belvárosában található. Az ott élők szerint egy-egy rendezvény alkalmával „elviselhetetlen a zaj”. 

Nincs engedélyük 

A közlemény azt is aláhúzta, hogy Miskolc önkormányzata fokozottan felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy körültekintően járjanak el, hiszen a most meghirdetett sörfesztiválra a szervezőknek nincs közterület-foglalási engedélyük, és az önkormányzatnak nem is áll szándékában ilyet kiadni a Népkert területére. Majd végül a saját rendezvényüket ajánlják a miskolciak figyelmébe: a fesztiválhangulatot azonban nem kell nélkülözniük a miskolciaknak, hiszen a tavalyi rendezvény sikere után az idén is, szeptember 20-22 között lesz Miskolci Piknik a városban. A rendezvény programjainak a belváros ad otthont – írták. 

„Ők értek rá”

A közlemény kapcsán megkerestük a szeptember végére szerveződő Miskolc Sörfesztivál szervezőit. Darázsi Csaba azt reagálta a közleményre, hogy „folyamatba van az engedélyeztetés az önkormányzattal”. Arról is beszélt, hogyha esetlegesen nem kapják meg az engedélyt, akkor le kell mondani a rendezvényt. Azt is kiemelte, az esemény 23 óráig tartana a két nap, így szerinte nem zavarnának senkit. 

Plakát, program és fellépő már van, engedély még nincs
Forrás: Facebook

„Miskolchoz a sör kötődik, így mindenképp helye van egy ilyen rendezvénynek a városban” – hangsúlyozta. A fellépők személyei is hatalmas kritikákat kaptak a közösségi médiában, így rákérdeztünk, hogy mi alapján esett a választás rájuk. Azt válaszolta: „ők értek rá ebben az időpontban”. A szervezők egyébként a közösségi médiában toboroznak „komoly szándékú árusokat, vidámparkosokat és nagy konyhásokat”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában