Előadás

2024.08.06. 17:30

Brunszvik Teréz életéről szóló monodrámát mutatnak be Bükkszentkereszten

Hogyan alakult a grófnő sorsa? Miként kerül élete története a bükkszentkereszti házasságkötő terembe?

Brunszvik Teréz

Gróf korompai Brunszvik Teréz grófnő nyitotta meg az első óvodát az egész Habsburg monarchiában Angyalkert név alatt édesanyja budai házában, a mai Mikó utca és Attila út sarkán. Hogy milyen volt ennek fogadtatása, hogyan alakult a grófnő sorsa, valamint hogy miként kerül most élete története a bükkszentkereszti házasságkötő terembe, azt augusztus 7-én, szerdán 18 óra 30 perctől tudják meg azok, akik ellátogatnak az említett helyre.

Bodó Anita, aki számos vers- és prózamondó verseny győztese, s aki hivatásának választotta a kisgyermeknevelést, monodrámában fogja tolmácsolni Brunszvik Teréz és természetesen önmaga érzéseit, gondolatait. Érdekes kísérlet ez, mint ahogy a darab témája is annak ígérkezik egy olyan korszakban, ahol minden, még a nevelés is górcső alatt és reformok kereszttüzében formálódik. A darab alapjául szolgáló mű írója Büki Attila, rendezője Gergye Rezső, s a Vasvári Játékszín állította színpadra először. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában