Élménypedagógia

2024.08.16. 09:00

Megtelt a gyerekek Tarisznyája

Bűnmegelőzési edukációs programot tartottak a borsodi rendőrök egy miskolci gyermekotthonban.

Boon.hu

Rendőrök tartottak előadást

Fotó: BAZ VRFK

Bűnmegelőzési edukációs program keretében 2024. augusztus 13-án élménypedagógiai, és pályaorientációs napot tartottak a borsodi rendőrök a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által fenntartott Kabar utcai gyermekotthonban.

Problémák mentén 

A Tarisznya egy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának egy saját kezdeményezésű, az állami nevelésbe vett gyermekekkel kapcsolatos problémákra reagáló, a fiatalok bűnmegelőzési célú szemléletformálására, érzékenyítésére kidolgozott intervenciókat tartalmazó programcsomagja. Az edukációs módszert minden olyan vármegyei településen – a helyi sajátosságok fegyelembe vételével – lehet alkalmazni, ahol az érintettek hasonló problémákkal küzdenek.

A nap folyamán a prevenciós és érzékenyítő célú beszélgetést követően a gyermekekből és pedagógusokból álló csapatokat – öt állomáson – játékos bűnmegelőzési interaktív foglalkozás, ügyességi rolleres pálya, élménypedagógiai játékos feladatok, továbbá részeg szemüveges ügyességi pálya várta.

Pozitív élmények 

A fiatalok a program megvalósítása során bűn- és balesetmegelőzési szakemberek által átadott ajándékokon túlmenően pozitív élményekkel is gazdagodhattak.

Reméljük, hogy valóban került valami hasznos útravaló, jó tanács is abba a "kis bűnmegelőzési tarisznyába", amit a gyermekek további életútjukon magukkal vihetnek és szükséges esetben elő is vehetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában