Verseny

2024.08.16. 13:59

Hófehér lett a könyvtár szépe Miskolcon

A Hófehér elnevezésű közel öt éves házicica lett a II. Rákóczi Könyvtár Könyvtár által meghirdetett online állatszépségverseny nyertese. Gazdája Kádár-Bárczi Barbara és édesanyja Bárcziné Sowa Halina boldogan jöttek átvenni a József Attila Könyvtárba augusztus 16-án, pénteken, az első helyért járó oklevelet és díjat.

Galambos Eszter

Őt találták a legszebbnek

Fotó: olvasó

„A hirdetést online találtam meg a könyvtár weboldalán. Tudni kell, hogy ha csak tehetem könyveket olvasok és látogatom rendszeresen a könyvtárakat. Elsősorban a Szabó Lőrinc könyvtárat kedvelem, a nyelvi részleg miatt. 

Hófehér vitte el a pálmát a szépségversenyen
Fotó: olvasó

A cicámat mindig is szerettem volna egy ilyen versenyre benevezni. Egy online hirdetésben találtunk rá, mivel mindig nagy vágyam volt, hogy legyen egy hófehér cicám, mikor megláttam, rögtön beleszerettem.” - meséli el kérdésünkre Kádár-Bárczi Barbara.

Hogy lett Hófehér?

Tapolcai családi házukban benti cicaként nevelkedik a meseszép kandúr. Nagy mozgásigénye van, ezért pórázon szokták sétáltatni. A nevével kapcsolatban egy kedves történetet oszt meg velünk Bárcziné Sowa Halina, Barbara édesanyja. 

A boldog gazdi vette át a díjat
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Amikor hazahoztuk a cicát, még nem neveztük sehogy sem. Egy kis sérülés volt rajta, ezért elvittük állatorvoshoz. Itt megkérdezték és így én hirtelen Hófehérkét mondtam. Biztos mosolyogtak a recepción, mert látták, hogy fiú cica. Így mi is átgondoltuk és így lett a neve végül Hófehér...

Morzsi kutya volt a rivális

A beszélgetésből kiderült, hogy a hófehér cicafiú és egy édes kölyökkutya Morzsi között óriási versengés volt a like-okért. Fej, fej mellett vezettek nagyon sokáig. Barbara családja azonban biztosra ment, minden lehetséges magyar és külföldi cicakedvelő fórumon gyűjtötte az elismeréseket. Még az utcára is kimentek, hogy „kedveléseket” szerezzenek. A marketingnek meg lett az eredménye és Barbi nagyon boldog volt mikor kiderült, hogy cicájuk lett a győztes. Természetesen az egész család nagyon büszke Hófehér eredményére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában