boon.hu video

2024.08.09. 11:30

Eldugult az árok, segítség nélkül maradt egy asszony Görömbölyön (Fotókkal, videóval)

A 84 éves Juhász Béláné Görömbölyön, a Szabó Zoltán út 9. szám alatt lakik, az ingatlana előtti esőelvezető csatornában olyan mértékű hordalék gyűlt össze még júniusban, amivel egyedül már nem boldogul. Az önkormányzathoz fordult, de érdemi segítséget ez ideáig még nem kapott.

Galambos Eszter

Hordalékkal telt az árok Görömbölyön. Mi lesz, ha újabb esőzés jön?

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

„Felhőszakadáskor a hegyoldalról olyan nagy mennyiségű hordalék zúdult le és rakódott le a házam előtti vízelvezető árokban, hogy a híd alatti rész teljesen eltömődött. Ezt az állapotot másnap, június 11-én bejelentettem telefonon a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-hez. Ekkor kijött egy kisméretű teherautó két vagy három személlyel, egyikük szállt csak ki, aki azt mondta, hogy nem hozzájuk tartozik az ügy, ők csak a kaszálásért felelősek” - mondta portálunknak elkeseredve Juhász Béláné.

 Azt is elmesélte, hogy a lerakódott hordalék 50 méter hosszan, 30-40 centiméter vastagon áll jelenleg is a vízelvezető árokban. Több alakommal telefonált és jelezte a problémát, sürgette a hordalék kiszedését és az elszállítását, de intézkedés nem történt. Július 2-án személyesen is felkereste a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályát, ahol segítséget ígértek. Ez nem történt meg, majd júliusban is többször próbálkozott telefonon és személyesen is, de sem a városgazdák, sem a városüzemeltetési osztályon nem járt sikerrel. 

Mindent elönthet a víz

Végső próbálkozásként távol élő unokája e-mailban levelezett a hatóságokkal, fényképeket is mellékelt, sajnos azonban elutasítást kapott. A válaszban paragrafusokra hivatkoztak, amelyek arról szóltak, hogy nem az ő feladatuk, hanem a tulajdonos feladata a háza előtti takarítás az ingatlan tíz méteres körzetében. A hölgy elmondta, hogy még ezt el is tudná fogadni, akár a saját költségén is hajlandó lenne segítséget igénybe venni, abban viszont mindenképpen iránymutatást várna, hogy az összegyűlt hordalékot, hova szállíthatja vagy szállíttathatja. 

 

Már csak csákánnyal bontható fel 

Juhász Béláné azt is elmondta, hogy a dugulás olyan mértékű, és a hordalék hónapok alatt úgy megkeményedett, hogy a szomszéd csákánnyal tudta csak feltörni a saját házrésze előtti területet. Erre ő 84 évesen már nem képes. Nagyon tart az ősztől, hiszen a felhalmozódott hordalék miatt, a vízelvezetés nem megoldott, és a múltkori nagy esőzésnél is az volt a tapasztalata, hogy az ingatlan előtt állt a víz, és nem sokon múlt, hogy a kertbe is bejusson. Azt is tudni érdemes, hogy az árok 1976 körül épült, és soha még ilyen jellegű dugulás nem történt, ezért Juhász Béláné feltételezi, hogy valamilyen közelben történő építkezés okozhatta. 

Betonszerű már a hordalék

Tegnap a helyszínen jártunk, valóban vastagon belepte a vízelvezető árkot az iszap, és jól látszik, betonkeménységűre száradt. Egy jó fizikumú embernek is gondot jelentene az eltakarítása, nemhogy egy 80 feletti asszonynak. Az olvasói panasszal kapcsolatban megkerestük a városháza sajtó osztályát. Mert bizonyára igaza van jog szerint a városgazdáknak, de ilyen esetekben csak van valami megoldás az ügyben. Várjuk válaszukat, ha megérkezik, frissítjük cikkünket. 


 

 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában