Kellemetlen

2024.08.28. 09:20

Förtelmes bűzre panaszkodnak a miskolciak

Többen a szomszédos településen található üzemeket okolják.

Fotó: Nick Beer

Éjszaka elárasztották a közösségi média felületeket azok a posztok, ahol több lakó is arra panaszkodik, hogy erősen szúró, égett gázszagot érez a nyitott ablaknál.

Erre a szagra ébredtem így kénytelen voltam bezárni az ablakokat, pedig nagyon meleg van

 - fakadt ki az egyik lakó. Egy másik posztoló arról írt, hogy szerinte valamelyik közeli üzemből terjedhet a bűz. A leírások alapján legfőképpen a belvárost, a Vologda városrészt és a Bodótetőt érintette a kellemetlen éjszakai szag. 

Bejelentették

Érkezett bejelentés tegnap délután és a hajnali órákban - mondta Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Sajóbábonyban és Miskolc belterületén is végeztek méréseket a munkatársaink, veszélyes anyagot nem azonosítottak, hanem az Etil-merkaptán szagosító anyagát lehetett érezni, amelyet földgáz szagosítására használnak

- hangsúlyozta. 

Az etántiol vagy elavult nevén etil-merkaptán színtelen nagy hígításban is kellemetlen szagú folyadék. Forráspontja 35 °C. Vízben rosszul, alkoholban jól oldódik. Világszerte egyezményesen az eredetileg teljesen szagtalan földgáz szagosítására használják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában