Tömegsport

2024.08.25. 20:00

Futással zárták a nyarat a Népkertben – fotókkal

A jó idő is kedvezett az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, akik testmozgással búcsúztak el az idei forró nyártól.

Boon.hu

Nyárbúcsúztató futónap a Népkertben

Fotó: Vajda János

Vasárnap ismét futócipőt húztak a miskolciak, hiszen a Népkert adott otthont a nyárzáró futónapnak, ahol a futás és az egészséges életmód került a középpontba. A rendezvény szervezői külön hangsúlyozták a rendszeres mozgás jelentőségét, és arra ösztönözték a résztvevőket, hogy a sportot mindennapjaik részévé tegyék. Az esemény célja a közösségépítés mellett az egészséges életmód népszerűsítése volt, és a résztvevők számát látva kijelenthető, hogy a szervezők sikerrel jártak. A futás rengeteg előnnyel jár, amelyek közül sokat már rövid időn belül megtapasztalhatunk. Akár az egészségünk megőrzése, akár a stressz levezetése vagy a súlycsökkentés a célunk, a futás remek választás. Kezdőknek érdemes lassan, fokozatosan belevágni, és hallgatni a testük jelzéseire, de idővel a rendszeres futás az életünk részévé válhat, amelyért a testünk és az elménk is hálás lesz.

Aktív kikapcsolódás

A futónapok programjai között minden korosztály megtalálta a neki megfelelő kihívást. A legkisebbek számára rövidebb távokat jelöltek ki, míg a felnőtteknek és a tapasztaltabb futóknak hosszabb köröket kellett megtenniük. A futónapon Fodor Nikoletta, a Jumplovers sportoktatója tartott egy rövid bemelegítést, majd bemutatót a „trambulinközpontú” Jump Fitness edzésmódszerről, mely az ugrálás örömét kombinálja az egészségügyi előnyökkel. Az elfáradt futóknak nassolni valóval kedveskedtek a szervezők. A futás az egyik legősibb és legtermészetesebb mozgásforma, amely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Legyen szó profi sportolókról vagy kezdőkről, a futás mindenki számára elérhető, és számos jótékony hatása miatt az egyik legjobb választás az egészség megőrzésére. Az esemény nemcsak a sport és az egészséges életmód népszerűsítéséről szólt, hanem arról is, hogy a miskolci közösség együtt élvezhesse a város nyújtotta lehetőségeket. A nyárzáró futónap a Népkertben méltó lezárása volt a nyári szezonnak, és bizonyította, hogy a futás nem csupán egyéni sport, hanem egy közösségépítő erő is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában