Mit csinálsz hétvégén?

2024.08.17. 07:20

Hétvégi programajánló: Bükki Borok Napja, Füzéri várnapok, Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivál

Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hétvégére.

Boon.hu

Udvari élet a Füzéri várban

Forrás: magyarépitok.hu

Hagyományteremtő vásárok és gourmet ízek, Szerencsen
Minden hónap 3. szombatján, Buffalo Market kézműves-, régiségvásár és zsibvásár Szerencsen, a Buffalo Bill western étterem melletti piactéren. A vásár 8.00-tól 14.00-ig látogatható, a kiállítók letűnt korok kincseit, kézműves remekműveket, egyedi különlegességeket kínálnak az idelátogatóknak. A Buffalo Bill western étterem a rendezvények alatt is széles étel- és italkínálattal, a nemzetközi és magyar konyha remekeivel, frissítő limonádékkal és utánozhatatlan vadnyugati hangulattal várja vendégeit, Szerencsen.

Ond vezér napja, az „Ondi falunap”
Főzőverseny, sütiverseny, focitorna, jurta, íjász bemutató, kisvonat, ügyességi feladatok, arcfestés, kézműveskedés is lesz szombaton Ondon. 15 órától Eperjesi Erika és Kriston Milán operett műsorát láthatják, 16-ól megemlékezés és koszorúzás és kenyérszentelés Ond vezér szobránál, 17 órától Kegye János pánsípművész lép színpadra, majd Zámbó Jimmy emlékműsor lesz Luigival és Zámbó Árpy-val.

Bükki Borok Napja: Kisavastól Nagyavasig
Avasi borospincék nyitott hétvégéje szombaton. 18 órától Polgármester Bora választás eredményhirdetés. Lesz a SL@AM-BE-SZÉL produkciós iroda, a Latin Projekt, társasjáték Molnár Gerivel, kitűző készítés és buborék show, Classic Brass Quintet koncert, a Miskolcért Közösségi Alapítvány szervezésében beszélgetés, ötletbörze, javaslatok, adomány gyűjtés, Kinodomino filmvetítés: 66 Szezon, Sunshine Cake- afro disco, groove és funk és fellép Jáborcsik Bence bakelit dj.

Falunap Regécen
Szombaton 16 órától falunap lesz regécen. Programok: roi Bohóc interaktív gyerekműsora, fellép a Puszta Band együttes, Badár Sándor, Csóka Szabi és Bandája, Miki Niki és a Csinibabák. Szabadtéri bállal zárul a rendezvény.

Baskó Falunap
Falunap minden baskóinak és Baskóról elszármazottaknak szombaton.

Halmaji Nap
XX. Halmaji Nap a Főtéren 2024. augusztus 17-én. Sztárvendégek: Kaczor Feri, Kökény Attila és Rakonczai Viktor. 22.30-tól tűzijáték. A rendezvény ingyenes!

Hercegkúti Nemzetiségi Pincefesztivál
Nemzetiségi Pincefesztivál Hercegkúton a Gombos-hegyen 2024. augusztus 17-én. Hagyományőrző programok, gasztronómiai különlegességek, nyitott pincék zenés pincemustrával. Igazi hungarikum!

Unique koncert Szirmabesenyőn
A Unique együttes ad koncertet szombaton Szirmabesenyőn. A minőségi könnyűzenét játszó Unique, a kezdetektől külön zenei stílust képvisel a hazai könnyűzenében. A zenekar dalain egy generáció nőtt fel, amely olyan - a mai napig rendszeresen rádiócsatornákon hallható - slágereket jegyez, mint a „Csillagtenger”, „Angyal”, „Mozaik”, „Tükör”, „Képzeld el!”, „Hiszed vagy sem”, „Ugye, mindig itt leszel?”.

Államalapítás és Szent István király ünnepe Szentistvánon
Államalapításunk és Szent István király ünnepe Szentistvánon az István király szobornál 2024. augusztus 17-én 17.00 órai kezdettel. Ünnepi beszédet mond Dobóné Koncz Judit polgármester, amit Czabányi Attila ünnepi műsora és koszorúzás követ.

Tiszadorogmai Vesszős Nap
Vesszős Nap Tiszadorogmán 2024. augusztus 17-én. Tiszadorogmán évszázadok óta foglalkoznak a kosárfonással, az alapanyagot a Tisza árterén lévő fűzfa biztosította. Ma már csak ültetett veszőkből fonnak a kosárfonók. Használati tárgyakat, bevásárló kosarakat, dísztárgyakat készítenek az ügyes kezű dorogmai asszonyok. A rendezvény célja, megismertetni a települést, a gyönyörű természeti adottságokat, és a kosárfonás mesterségét.

Mádi Nyitott Pincék 2024 Zempléni Fesztivál
A Mádi Nyitott Pince napok, amikor - a mindennapokban egyébként nem elérhető - pincészeteket körbejárhatják és a borászok ismertetésében, testközelből ismerhetik meg a boraikat. Vidám és hangulatos, élményekben és borokban bővelkedő hétvégi programok augusztus 16-18-ig.

Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivál
Sátoraljaújhelyen minden év augusztusában zajlik a Zemplén Nemzetközi Mini Néptáncfesztivál, mely több nemzet táncosait fogadja, de magyar együttesek előadásait is láthatják a fesztiválra látogatók Sátoraljaújhelyen. Idén augusztus 16-án és 17-én tartják.

István, a király Tokajban
A legsikeresebb magyar rockoperát augusztus 17-én, szombaton 20:30-tól a Tokaji Fesztiválkatlanban tekinthetik meg az érdeklődők. A nagyszabású jubileumi koncertturné a legnépszerűbb – a rockoperából is ismert – énekes-színészekkel, a zenei szakma kiválóságaiból álló Crescendo Music Orchestra zenészeivel, a ma látható legprofesszionálisabb világítás-, látvány-, és animációtechnikával kerül bemutatásra. A színpadon monumentális mozgó díszletelemek, ősi ütős hangszerek és látványos pirotechnikai effektek is láthatóak lesznek. A közel másfél órás koncerten megszólalnak a rockopera legnagyobb slágerei.

Éjszakai fürdőzés a Barlangfürdőben
Szombaton hangulatos éjszakai fürdőzéssel várják a fürdőzőket 19:30-23:30-ig a Miskolctapolcai Barlangfürdőben.

XXI. Füzéri várnapok
Augusztus 15-én kezdetét vette, és 20-án ér véget a mulatság Füzéren. Vasárnap és hétfőn lesz ingyenes kosztümös tárlatvezetés, középkori fegyver-, viselet- és harcibemutató, Perényi Dénár pénzverésének bemutatása. A nap folyamán középkori játszóház várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Hétfő este csűrdöngölő bál várja a látogatókat, a talpalávalót a Credit zenekar szolgáltatja, 21.30-kor tűzijáték. Az esti programra a belépés ingyenes. Augusztus 20-án kedden a Szent István Római Katolikus Templomban 11-től Szent István napi búcsúi szentmisét tartják.

Veterán Hegyi Felfutó Országos Kupasorozat 2024
A Veterán Hegyi Felfutó Országos Kupasorozat következő állomása vasárnap Bükkszentkereszt.

Augusztusi termelő nap
Vasárnap 9 órától rendezik meg a hagyományos Miskolci Termelői Napot az Erzsébet téren.

Bükki borok napja
Vasárnap 10-től várják az érdeklődőket a Nagyavasra.

Észak-Kelet Átjáró Egyesület:
PFM jubileum
16.00-18.00 Utánam Srácok városi túra és divatbemutató
Indulás: Papszer utca – Avasi templom – kifutó/dokk (Célvárosi Cuccok divatbemutató, 17.00) – érkezés: Nagyavas Alsó sor
18.30 PFM-kvízjáték, térkép készítés és közös koccintás
20:30 Avasi kisfilmek vetítése

Alsó sor Sityu pince és Margit pince között:

9:00-14:00 Lovaskocsizás
11:00 - Vendég pincesorok képviselőinek fogadása
11:00- 20:00 Száz macska mese ösvény
13:00- 20:00 Célvárosi Cuccok- vásár
17:00 - Pince zenészek: NÓRACUSTIK (Orosz Nóra és Gábor)/ Árvai Sityu/ Miskolczi Pincék Dalárdája

Margit pince:
11:00 Harsányi Attila: Dínó kaland játszóház
17:00 Harsányi Attila-Fandl Ferenc: A bor és az élet
20:00 La barriere
22:00 Suta /Miskolc Beat/

Kozák pince:
15:00 pince foci

Csengey-kerti parti
Vasárnap délután 4-től várják az érdeklődőket a miskolci Csengey-kertbe: étel, ital, dínom-dánom.

Hooligans koncert Mezőberényben
Vasárnap este nyolckor lép színpadra a Hooligans a XXVII. Berényi napokon.

Encs Város Napja
Encs Város Napja a várossá nyilvánítás 40. évfordulója és az államalapításunk alkalmából szervezett egész napos ünnepi és szórakoztató rendezvény augusztus 18-án. A programok ingyenesek. Délelőtt ünnepi beszédek hangzanak el, sor kerül a kenyérszentelésre, helyi kitüntetések, valamint elismerések átadására, közreműködik: Homonnay Zsolt. Délutáni programok: 14:00-tól a Millenniumi parkban, 14:00-17:30 Labirintus játszóház és logikai készségfejlesztő játszóház, 14:00-18:00 Magyar Vöröskereszt: elsősegély és újraélesztési bemutató, valamint gyerekeknek játékos feladatok, színes programok és vetélkedők, 14:00 Marvel szuperhősök - interaktív gyerekműsor, 15:00 Kalamajka Bábszínház: Terülj-terülj asztalka, 15:30 Várostörténeti kvíz, 16:00 Cselepák Balázs tehetségei, 17:00 Dumaszínház: Janklovics Péter, 18:00 Sztárvendég: Szűcs Judith, 19:15 Sztárvendég: Bruno x Spacc, 20:00 Ahura Fire Tribe: Tűzshow, 20:30 Sztárvendég: Bárány Attila.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában