Kánikula

2024.08.14. 14:40

Így készült fel Miskolc a hőségriadóra

Vasárnap éjfélig biztos, hogy érvényben marad az országban, így Miskolcon is a harmadfokú hőségriasztás.

Boon.hu

Felfrissítenek a párakapuk is

Fotó: Vajda János

Mint  boon.hu megírta, 2024. augusztus 14-én, szerda 0 órától harmadfokúra emelte és 2024. augusztus 18-án, vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriasztást. 

The,Thermometer,On,The,Background,Of,The,Sea,At,Sunset
A héten is a kánikuláé a főszerep
Fotó: A kép illusztráció / Forrás:  Shutterstock

Harmadfokú hőségriadót akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megrendelésére a Mivíz Kft. a Centrum áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren is vizet oszt a járókelőknek. Emellett párakapuk is segítenek a forróság elől enyhülést keresőknek a Centrum áruháznál és a Szent István téren.

Védekezzünk 

Ebben az időszakban érdemes fokozottan figyelni saját magunk és embertársaink, valamint házi kedvenceink egészségére, a hőség ugyanis az egészséges szervezetet is megterheli. Aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különös tekintettel a legmelegebb órákra. 

A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint tiszta vizet. Érdemes kerülni a kávé, az alkohol és a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában