boon.hu video

2024.08.01. 16:55

"Jól fest” a jég a DVTK Jegesmedvék csarnokában - képek és videó

Immár hagyomány, hogy az iskola diákjai és művészeti tanárai együtt festik fel a Miskolci Jégcsarnok pályájára a jégkorongcsapat támogatóinak logóját.

Édes Richárd

Készül a csapat címere

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Somlai Balázs, a Balázs Győző Református Gimnázium Képzőművészeti Munkaközösségének vezetője beszélt a két napig tartó festés élményéről. 

Szorgos festőkezek
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Már előre megbeszéljük a diákokkal az iskolában, hogy nyár közepén újra találkozunk, és elkészítjük a logókat. A diákok a kilencedikesektől a végzősökig lelkesen részt vesznek a jégpálya festésében 

- beszélt a festésről Somlai Balázs.  A jégre felfestett logókat az egész idény alatt látni lehet majd a DVTK Jegesmedvék meccsein. Somlai Balázs részletesen bemutatta a festés folyamatát:

Technikailag egy meglehetősen vékony jégréteg van a pályán. A diákok a tanáraik segítségével első lépésben sablonnal kimérték és felfestették a logók pontos helyét a jégen. Ezután még több „védő” jégréteg került a pályára, mert a hokijátékosok és a korcsolyázók hamarosan használni fogják ezt a felületet. 

Két napig tart a munka a jégen

A festés kicsiktől és nagyoktól egyaránt elszánt munkát igényelt. Két teljes napon át végezték, reggel 8 és 18 óra között. Osztályonként és évfolyamonként váltották egymást a festőcsapatok, hogy ne fáradjanak el a diákok. A kilencedikeseknek teljesen új volt a jégpálya. Somlai Balázs szerint emiatt szeret sok új információt megosztani velük a jégről még a feladatok megkezdése előtt, mert ezzel megelőzhetőek a festés közben kialakuló balesetek. 

A jégpálya csúszik, és nem veszélytelen

A vezető arra kérte a diákokat, hogy réteges öltözetben, téli ruhában jöjjenek a pályára. A több éve visszatérő festő diákok már rutinosan mozogtak a jégpályán. Azonban a kezdő kilencedikeseknek még kellett egy kis bevezetés ahhoz, hogy ne érje őket baleset a csúszós felületen. A tanár úr mindig figyelmeztette a diákokat, hogy a jégen nem szabad gyorsan sétálni vagy szaladni: 

Könnyen eleshet és megsérülhet az ember. Lassan, megfontoltan kell sétálni a jégen. Mindig elmondom nekik, hogy semmit sem lépünk át a jégen, mert ettől is elcsúszhat az ember, elég balesetveszélyesek a hirtelen mozdulatok.

Szintén kockázatot jelent, ha a kis festők leguggolnak a jégre. Nem jó, ha az ember térde érintkezik a jégfelület hidegségével, mert ez ízületi fájdalmat okozhat a festés után. 

További videós tartalmakért keresse fel youtube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában