Észlelések

2024.08.03. 14:45

Két boccsal kóborol egy medve Jávorkútnál, de lehet, már máshol járnak!

A Magyar Országos Medve Figyelő osztott meg egy videót, amelynek a forrása és a helyszíne is vitára ad okot, abban azonban biztos, hogy Jávorkútnál egy anyamedve bolyong a bocsaival.

Boon.hu

Az anyamedve kicsinyeivel veszélyes lehet

Fotó: MW

A Magyar Országos Medve Figyelő a Salgótarján Most nyilvános csoportból osztott meg egy videón, amelyen medve látható a bocsaival, és az, hogy emberek próbálják etetni. A megosztás szerint Cereden készülhetett a felvétel és érdemes az ott élőknek tudnia róla, hogy észlelés történt. 

A helyszínnel kapcsolatban azonban többen is kétkedésüknek adtak hangot, maga Cered polgármestere is posztolt a bejegyzés alatt, határozottan állítva, hogy a felvételeken nem a településük látható. A videó egyébként mostanra elérhetetlen lett.

Miskolc mellett

Az érdekesség azonban még a bejegyzés alatt található! Az egyik hozzászóló azt írta, Miskolc mellett Jávorkút környéken egy két bocsos anya jár már hetek óta. A medvefigyelő válasza az volt: „Tudjuk, de tud róla a hatóság is és a lakosok meg a vadászok. Így nem volt szükséges a tájékoztatás. Egyébként ha a videó valós, ugyan azokról a példányokról lehet szó! Csak elindultak hazafelé!” 

Mindenhol szembe jöhet

Volt olyan hozzászóló aki azt jelezte: ő bizony nem tudott erről és elvárható lenne a tájékoztatás, mire a Magyar Országos Medve Figyelő azt válaszolta: 

Már mindenhol számítani kell medvére! A táblák kinn vannak, de úgy kell menni az erdőbe, hogy bármikor szembejöhet a medve! Az a baj a jelzéssel ha kiadjuk. Az összes pletykalap meg oldal felkapja és riogatják a népet. Így csak egyértelmű bizonyítékkal és vész esetén tesszük ki!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában