Kitüntetés

2024.08.31. 11:30

Ki legyen Szikszó díszpolgára?

A város lakói közül bárki tehet javaslatot a Szikszó Város Díszpolgára, a Pro Urbe – Szikszó Városért Díj, a Szikszó Város Nívódíja és a Jakobus nobilis polgármesteri elismerő oklevél kitüntetésekre.

Gárdonyi Edina

A kitüntetéseket Szikszó város napján adták át Fotó: MW

A város lakói vagy közösségei szeptember 11-ig jelölhetnek olyan személyeket és szervezeteket, akik méltók lehetnek a város 2024-es kitüntetéseire. Az elismerések átadása október 8-án, Szikszó város napján lesz.
A Szikszó Város Díszpolgára cím azon személyeknek adható, akik életművükkel, munkájukkal hozzájárultak a város jó hírének öregbítéséhez. A jelölést magánszemélyek és szervezetek tehetik, legalább hatvan támogató aláírással.
A Pro Urbe – Szikszó Városért díjat azok a szervezetek, jogi személyek és magánszemélyek nyerhetik el, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a város fejlődéséhez. A díjra történő jelöléshez szintén hatvan támogató aláírása kell.
A Szikszó Város Nívódíja azoknak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeknek és szervezeteknek adható, akik az adott évben különösen sokat tettek a városért. A jelöléshez harminc támogató aláírásra van szükség.
A Jakobus nobilis polgármesteri elismerő oklevelet azok kaphatják, akik az adott évben a városért végzett munkájuk során kiemelkedő eredményeket értek el. Ehhez az elismeréshez húsz támogató szükséges.
A jelölési lehetőségekről és a pontos követelményekről részletesen a www.szikszo.hu oldalon vagy a polgármesteri hivatalban lehet tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában