A rendőrség is jelen volt

2024.08.28. 10:00

Még augusztus utolsó hetében is a bűnmegelőzéssel foglalkoznak a táborozók

A Miskolci Vasutas Sportlövő Egylet, a Honvédelmi Sportszövetség által támogatott nyári táborát augusztus utolsó hetében tartja.

Boon.hu

Sok témában kaptak információkat a gyerekek Fotó: Facebook

A felkérésnek eleget téve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány szakembere a 9-18 éves korosztályba tartozó 25 fő fiatal számára interaktív jellegű bűnmegelőzési foglalkozást tartott. Az előadás, valamint az azt követő kötetlen beszélgetés során feldolgoztak olyan aktuális témaköröket, mint a szerfogyasztás, a dohányzás, az ELFBAR használat veszélyei, továbbá a bullying-gal, kiemelten pedig az online zaklatással, valamint a fiatalkorúak sérelmére elkövetett szexuális abúzussal kapcsolatos kérdések is. Ismertették a telefonos és online csalásokkal, kiemelten a banki csalásokkal kapcsolatos bűnelkövetési magatartásokat is.

 

A sikeres teszteredmények, a jó hangulat azt mutatták, hogy a rendőrség a maga módján hozzá tudott járulni a nyári tábor sikeres megvalósításához, nem utolsósorban pedig ahhoz, hogy a jelenlévők sem bűnelkövetővé, sem áldozattá nem fognak válni a jövőben remélhetőleg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában