Érdeklődés

2024.08.27. 20:58

Miskolcról is sokan vettek ki szállást Budapesten a Sziget ideje alatt

A fővárosban megszálló turisták csaknem 10 százaléka belföldről érkezett, ezek közül mintegy 14 százalék maga is fővárosi volt. Őket követve a legtöbben Debrecenből, Miskolcról, Szegedről, Pécsről és Nyíregyházáról érkeztek a fővárosi szálláshelyekre.

MTI

A külföldi utazók közül a legtöbben ezúttal is Hollandiából érkeztek

Fotó: A kép illusztráció

Mintegy 178 ezer vendéget fogadtak a fővárosi szálláshelyek az augusztus 7-12. között lezajlott Sziget fesztivál során. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján összesen 336 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fővárosi szálláshelyek, tizedével többet, mint a tavalyi esemény alatt - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden. Az adatok alapján a leglátogatottabb fővárosi attrakciók az augusztus 7-12. közötti időszakban a Parlament környéke, a Margitsziget, a Szent István Bazilika, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda környéke, valamint a Nagy Vásárcsarnok és környéke volt - fűzte hozzá az MTÜ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában