Pénteken kezdődik

2024.08.08. 18:00

Programcunamival rajtol a Zempléni Fesztivál

Húsz település negyven helyszínén körülbelül félezer művész szórakoztatja majd a közönséget.

Holnap kezdődik a Zempléni fesztivál. Középen: Hollerung Gábor

Fotó: MW

Augusztus 9-e és 19-e között rendezik meg idén az immár harmincharmadik alkalommal életre hívott Zempléni Fesztivált. Ennek keretében 20 település 40 helyszínén körülbelül félezer művész szórakoztatja majd a közönséget. Hollerung Gábor, a fesztivál művészeti vezetője és igazgatója portálunknak elmondta: 

úgy érzi, ezúttal is sikerült egy olyan programsorozatot összeállítaniuk, amelyet már megszokott és el is vár tőlük a közönség. A fesztivál erőssége továbbra is a műfaji sokszínűség. A klasszikus zene mellett a világzene, jazz, és a populáris zene is megjelenik a kínálatban, lesznek színházi- és táncprodukciók

 – sorolta. Megjegyezte: a fesztivál első hétvégéjén egy kicsit nagyobb szerepet játszik a komolyzene. A rezidens együttes, vagyis a Budafoki Dohnányi Zenekar az első három napon három városban is játszik. A hagyományos sárospataki nyitókoncert műsorkínálatában jelképezi az idei fesztivál hangulatát, vagyis Gerschwin jazz és blues elemekkel felépített Kék rapszódiáján túl Weiner Leó szvitjének egy részletét hallhatja a közönség. A zenekari műben egyértelműen az eredeti magyar folklórra ismerhetünk rá. A harmadik programelem, Stravinsky Tűzmadár szvitje pedig a balett tételeiből összeállított hangversenydarab – emelte ki a fesztiváligazgató. Szombaton Sátoraljaújhelyen lépnek színpadra egy grúz karmester, Vakhtang Kakhidze vendégszereplésével, a hegedű szólista pedig az a 16 éves Kelemen Gáspár lesz, akit a tavalyi Bartók Világversenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért különdíjjal jutalmazott a Zempléni Fesztivál – közölte Hollerung Gábor. 

Hozzáfűzte: Szerencsi koncertjükön Werner Gábor vezényletével a táncok és a filmek világába kalauzolja el a hallgatókat és nézőket a zenekar. Szombaton Sárospatakon egy Frank Sinatra monodrámát mutat be Bakos-Kiss Gábor. Hollerung Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy számtalan koncert lesz a zempléni kistelepüléseken, amelyek hangulata utánozhatatlan. Hangsúlyozta: a programok időpontjait úgy próbálták összehangolni, hogy egy-egy látogató minél több helyszínre el tudjon jutni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában