Visszatér

2024.08.06. 16:30

Tizenhét év után újra Mezőkövesden

Megtartotta bemutatkozó szentmiséjét Novák István, a mezőkövesdi Szent László Egyházközség új plébánosa.

Dr. Novák István

Forrás: MÚ

Az ünnepi eseményen Ócsai János, a Szent László Egyházközség világi elnöke köszöntötte dr. Novák Istvánt.
– A Szent László Egyházközség képviselő-testülete és a hívek nevében szeretettel köszöntöm önt, mint egyházközségünk új plébánosát. Korábban 8 éven keresztül mint káplán szolgált plébániánkon, egy évvel ezelőtt bérmáló helynökként üdvözölhettük, és nemrégiben a búcsú ünnepünkön ezüstmiséjének áldásában részesülhettünk. Most pedig arra kérjük, hogy a következő esztendőkben legyen jó pásztora közösségünknek, tanítása és példája vezessen minket a krisztusi úton – mondta Ócsai János.

Isten áldását kérte

Dr. Novák István 1999-től, 2007-ig volt a Szent László Egyházközség káplánja. Az új plébános köszöntőjében elsőként az életútjáról beszélt, kiemelte, hogy 2007-ben Jászberénybe került, ahol 17 évig teljesített szolgálatot.
– Először katolikus iskolában érseki biztosként, aztán főigazgatóként, majd 2009. november 1-jétől a jászberényi Jézus Neve Plébánia plébánosaként teljesítettem szolgálatot, míg 2021-től a mai napig is az újonnan létrejött Eszterházy Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyetteseként végzem a munkámat. Tizenhét év után újra itt vagyok szeretett templomunkban, a mezőkövesdi Szent László templomban – mondta dr. Novák István, és köszönetet mondott dr. Medvegy Jánosnak, aki 13 évig gondos pásztorként vezette a közössége,  és azt kívánta neki, hogy új állomáshelyén is Isten iránti szeretetből és a hívek iránti tiszteletből tudja végezni a szolgálatot.
Ezt követően Isten áldását kérte a közös munkára, azt kívánta, hogy legyen felemelő érzés együtt lenni, és amikor csak tehetik, mindig erősítsék egymást azzal, hogy bekapcsolódnak a hétköznapi és a vasárnapi szentmisékbe. Elmondta, fontos, hogy a már létező és működő közösségeket megerősítsék, és egyebek mellett a Takács István Klubot szeretné újraindítani. Végezetül azt kívánta, hogy tegyék teljessé, még szebbé és jobbá azt a közös életet, amelyet az elmúlt években is itt, ebben a közösségben megéltek. 
Az ünnepi szentmisén a Szent László Kórus teljesített liturgikus szolgálatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában