Dr. Medvegy János búcsúmiséjét tartották

2024.08.05. 10:30

Tizenhárom év után köszönt el az atya

Megtartotta utolsó szentmiséjét, és elbúcsúzott a hívektől dr. Medvegy János, a mezőkövesdi Szent László-plébánia esperes-plébánosa.

Dr. Medvegy János búcsúmiséjét tartották

Fotó: ÉM

Dr. Medvegy János esperes-plébános július 28-án 11 órától tartotta meg utolsó mezőkövesdi szentmiséjét, melyen a Szent László Kórus adott liturgikus szolgálatot. 
A szentmise után elsőként a Szent László Egyházközség, az ahhoz tartozó közösségek, filiák, a Szent László Kórus, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium nevében Ócsai János világi elnök búcsúztatta el a 13 év után elköszönő atyát. Beszédében kiemelte, hogy a hívek szerették, megbecsülték a plébános atyát, majd felidézte az elmúlt évek történéseit: például a templom belső terének, a freskók, a szentély, a főoltár, valamint a felolvasóállvány felújítását, az orgona, a szószék korszerűsítését, valamint a 250 éves jubileumi ünnepségsorozatot. 

Gondos plébánosunk volt. A hívek adományait jó célra fordította. Felügyelete által szeretett templomunk egyre szebb lett, mi pedig, hívek, lelkiekben gazdagodtunk. Nem felejtjük el az áhítat perceit sem a szentmiséken, a szentségimádásokon, egyéb közös imádkozásokon, zarándoklatokon, ünnepségeken, amelyeket plébános úr vezetésével megéltünk

 – búcsúzott a közösség nevében Ócsai János. 

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere beszédében megköszönte dr. Medvegy Jánosnak a városért, az egyházközségért végzett áldozatos munkáját. 

Kiváló együttműködés 

Tizenhárom évvel ezelőtt kíváncsian vártuk, milyen plébános érkezik a Szent László-templomba. Kíváncsiak voltunk, hogy az a kiváló együttműködés, ami a város és az egyház között megvolt, fennmarad-e. Tizenhárom év után azt kell mondanom, hogy nem csupán fennmaradt, hanem tovább bővült. Most a város és Mezőkövesd országgyűlési képviselője nevében megköszönöm ezt a 13 évet 

– mondta dr. Fekete Zoltán, aki megköszönte mindazt a munkát, melyet a plébános Mezőkövesdért tett, a temető korszerűsítését, az utak, az új kerítés építését. Zárásként jó egészséget, szeretetben és megbecsülésben gazdag további papi szolgálatot kívánt a búcsúzó plébánosnak. 
Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és dr. Fekete Zoltán polgármester megajándékozta a búcsúzó plébánost. 
Zárásként Rajcsák Ferenc tolmácsolta dr. Medvegy János elköszönő gondolatait. 

A búcsú nehéz, mert a szeretet érzése a szív mélyére hatol. Köszönöm a könnyeket, amit bárki is hullatott értem, köszönöm a bátorító szavakat, az imaígéreteket, amivel erősítették lelkemet. Be kell vallanom, bármennyire is küzdöttem ellene, én is megkönnyeztem kedves mindannyiukat” – hangzott el a búcsúzó beszédben, melyben a plébános mindent megköszönt, és áldást kért a mezőkövesdi hívekre

Dr. Medvegy János az egri érsek döntése értelmében augusztus 1-jétől Horton plébános.  
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában