Szombati program

2024.09.06. 13:00

Bányásznapi megemlékezés Perecesen

Bányásznapi megemlékezést tartanak szeptember 7-én Perecesen, a rendezvény a Tárna téri szabadtéri színpadon kezdődik délután fél 3-tól.

A tavalyi bányásznapon

Fotó: Vajda János

A programsorozatot Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld-és Környezettudományi Kar dékánja nyitja meg. Ezt követően délután 3 órától Kovács Zsuzsanna, miskolci városháza kulturális és sport osztályának vezetője, valamint Bazin Levente önkormányzati képviselő köszönti a a bányászokat. A Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar koncertjén a Miskolci Mazsorett Együttes is közreműködik.

A következőkben a Miskolci Nemzeti Színház színészei is fellépnek, majd bemutatkoznak a Zenita Ifjú Tehetségekért Alapítvány tagjai is, többek közt Kerekes Dorina Petra és Juhász Dóra Zsófia. Napközben a vendégek megtekinthetik a Fidela Gazdi- és kutyaképző Központ bemutatóját, de várható a Miskolci Elvis fellépése is.

A rendezvény egyik fő látványossága az MVK Ikarus 280-as veterán autóbusza, amivel ki is lehet jutni a bányásznapra. Megtekinthetőek lesz a MIÖR járőrszolgálat és rendőrmotor bemutatója is. A színes programokon a legkisebbeknek is kedveskednek a program szervezői, lesz többek közt arcfestés, kézműves vásár és lufihajtogató bohóc.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában