Kilábalás

2 órája

Így próbálnak talpon maradni Barlangfürdő nélkül a szállások

A Miskolctapolca Barlangfürdő szeptember 6-i tragédiája után felmerül a kérdés, hogy az előző év hasonló időszakához képest mennyire rengette meg a havária a turisztikai és a vendéglátó szektort. A szállásadók kedvezményekkel és extra szolgáltatásokkal igyekeznek pótolni a Barlangfürdő kiesett vonzerejét, és biztosítani, hogy Miskolc továbbra is népszerű úticél maradjon.

Gárdonyi Edina

Így néz ki a leégett Barlangfürdő

Fotó: Vajda János

Bágyi Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Osztályának elnöke - a Barlangfürdő tragédiája ellenére - bizakodóan tekint a jövőbe. 

Barlangfürdő
Ahol lehet, már takarítottak. Tisztább lett a Barlangfürdő
Fotó: Vajda János

Mindenki abban bízik, hogy az eredeti állapot minél hamarabb helyreáll, hiszen Miskolctapolca és régiónk egyik legerősebb vonzereje a Barlangfürdő. 

Szerinte a Barlangfürdő bezárása átmeneti időszakot jelent és a helyi turizmus sokszínűsége lehetőséget kínál arra, hogy a vendégek továbbra is élményekkel gazdagodjanak Miskolcon és környékén.

Barlangfürdő nélkül ezt nyújtják a szállások

Bágyi Péter hozzátette, hogy az őszi és téli szezonra mindenki promóciókkal készül. 

Érdemes körülnézni a szállodák saját honlapján, hiszen a legjobb árakat ott érhetik el a vendégek. Százalékos kedvezményekkel vagy extra szolgáltatásokkal csábítanak a szálláshelyek, mint például szobai borbekészítés, kerékpár-bérlés, extra wellness szolgáltatások.

A nyári szezonnal kapcsolatban megemlítette, hogy a régiós szállodák megfelelő vendégéjszaka számmal zárták a szezont, de az emelkedő költségek miatt a nyári szezon telítettsége már kevés. Tehát nemcsak a Barlangfürdő zárva tartása miatt igyekeznek a turisztikai szektor szolgáltatói az őszi és téli csomagajánlatokat úgy összeállítani, hogy az év végi időszak is sikeres legyen a szállodaiparban és a vendéglátásban egyaránt. 

Kiemelte, hogy az őszi szezon a természeti adottságok miatt nagyszerű lehetőség Miskolcnak, aminek vannak még kiaknázatlan területei. A kirándulások, túrázások, hegyi kerékpározás mind olyan területek, melyeket érdemes erősíteni.

A kezdeti sokk után keresik a lehetőségeket

A kezdeti sokk után gyorsan fel kellett ocsúdni. Az első héten előfordult visszamondás

 –válaszolta a boon.hu kérdésére Ostorházi Imre, a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel tulajdonosa. Hozzátette, hogy a foglalások száma elmarad a tavalyi időszaktól, ezért tematikus estekkel és extra szolgáltatásokkal igyekeznek csábítani a vendégeket, például meghosszabbították a wellness részleg nyitva tartását és több szauna szeánszot kínálnak.
 

Nem tudjuk pótolni zászlóshajónkat, a Barlangfürdőt, de igyekszünk a vendégek kedvében járni és átvészelni a nyitásig hátralevő időszakot 

– mondta Ostorházi. 

A miskolci Tourinform iroda teljeskörűen tájékoztatja az idelátogatókat

Kupcsik Sarolta, a miskolci TourInform iroda vezetője felidézte a tűzesetet követő napokat: 

Szeptember 6-án, pénteken éjszaka értesültem a történtekről, és szombaton reggel minden felületen, amit az iroda kezel, igyekeztünk a lehető leghamarabb friss információkat közzétenni

 – mondta. A gyors tájékoztatás különösen fontos volt a távolról érkező vendégek számára, akik jellemzően nem olvasnak helyi híreket. Az irodavezető szerint a Barlangfürdő volt a Miskolc Pass turisztikai kártya egyik legnagyobb vonzereje, mivel a kártya érvényességi ideje alatt ingyenes belépést biztosított a fürdőbe. A Barlangfürdő kiesése miatt alternatív programokat ajánlanak a látogatóknak. 

A Barlangfürdő a legismertebb és nemzetközileg is leginkább húzó attrakciónk, de nagyon fontos, hogy Miskolc és régiónk ezen túl is rengeteg lehetőséget nyújt

– hangúlyozta Kupcsik Sarolta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában