BikeSafe

2 órája

Megvédték a bringákat a rendőrök (fotók)

Rollerek, elektromos kerékpárok, analóg biciklik mind-mind bekerülhetnek a rendszerbe. Semmi mást nem kell tenni, mint, hogy a gazdáik regisztrálják őket a BikeSafe programba.

Boon.hu

Újabb kétkerekűek kerültek be a BikeSafe adatbázisába

Forrás: BAZ VRFK

Az elmúlt napokban a vármegyei rendőrök több helyszínen is lehetőséget biztosítottak arra, hogy a kétkerekű járművek tulajdonosai regisztrálják a járművüket a BikeSafe programba, és így megvédjék őket attól, hogy lopás, elvesztés esetén a járművek esetleg örökre eltűnjenek, és ne kerüljenek vissza jogos tulajdonosukhoz.

bikesafe
Szikszón a legkisebbeket is bevonták a BikeSafe programba
Forrás: BAZ VRFK

Három helyszínen

Az Emődi Művelődési Ház előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai működtek közre a regisztráción. BikeSafe volt az Encsi Rendőrkapitányságon is. A rendezvényre érkezők regisztrálhatták kerékpárjaikat, sőt fényvisszaverő eszközöket kaptak ajándékba, hogy még biztonságosabban közlekedhessenek.

Forrás: BAZ VRFK

A Szikszói Városi Óvoda és Bölcsődében pedig autómentes napot tartottak, amikor is a rendőrök baleset- és bűnmegelőzési előadást is tartottak a kicsiknek.

Hogy miért jó a BikeSafe?

A járművek bekerülnek rendőrség BikeSafe adatbázisába. A nyilvántartási rendszer segítségével annak eltűnése esetén beazonosíthatóvá válik a kerékpár, és így nagyobb valószínűséggel visszakerülhet majd jogos tulajdonosához. A kerékpár tulajdonosokat a bűnmegelőzési szakemberek prevenciós jótanácsokkal is ellátták, ellátják a helyszíneken.

Fontosnak tartják a szakemberek azt is, hogy mindenki saját maga gondoskodjon kerékpárja biztonságáról:

  • sehol ne hagyd kerékpárod őrizetlenül,
  • használj kerékpárlakatot, láncot, vagy kerékpár riasztót,
  • a nagyobb értékű járművekre köss biztosítást.

További infók a BikeSafe programról itt található. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában