Dönthetnek

2 órája

Bíróság elé áll az állatkínzó

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki sorsára hagyta a volt élettársával közösen tartott kutyákat.

Nem gondozták a kutyáikat a tulajdonosok

Fotó: tetiana_u

A vádirat szerint a vádlott férfi és nő 2018 évtől éltek élettársakként Miskolc, Jónáshegyi ingatlanukban, ahol két kutyát tartottak láncra kötve az udvaron. Kapcsolatuk azonban megromlott, így a nő 2020 októberében elköltözött, majd 2022 decemberében a férfi is elhagyta az ingatlant, de 2023 márciusáig visszajárt gondoskodni az állatokról. 

Two,Undernourished,Skinny,Dogs,Suferring,In,The,Shelter.,Hunger,,Dirt
Fotó illusztráció
Fotó: Dreamfinity Ltd

Ezt követően már csak alkalmanként jártak ki ellátni az ebeket, 2023. április 10. napjától pedig a sorsukra hagyták őket, aminek következtében az egyik kutya elpusztult, míg a másikat 2023 júliusában végletesen legyengült állapotban találták meg. A vádlottak fenti cselekménye az állatoknak különös szenvedést okozott. A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a  Miskolci Járásbíróság az ügyben tárgyalást tűz ki és megkezdi a bizonyítási eljárást. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában