Uniós támogatás

2 órája

Bővítik a meglévő iparterületet Mezőkövesden

Új csarnok és hozzá kapcsolódó infrastruktúra épül Mezőkövesd 20 hektáros ipari területén.

Boon.hu

Hamarosan kezdődihet a beruházás (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergey Granev

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében valósul meg, melyre Mezőkövesd önkormányzata 687,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.
A projekt célja a meglévő iparterület bővítése, hiányzó építményi kapacitások és a kihasználtság növelése, valamint az elérhető szolgáltatások minőségi fejlesztése. Mezőkövesd új iparterülete nyitva áll az új betelepülő vállalkozások előtt. Az önkormányzat folyamatosan arra törekszik, hogy a vállalkozások igényeihez igazodva vonzó befektetői környezetet alakítson ki. Jelenleg a terület kihasználatlan, meglévő épület nem található rajta, ezért vált szükségessé az új építési beruházás.

2026 végéig készül el

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően Mezőkövesd 20 hektáros iparterületén 1200 négyzetméteres ipari üzemcsarnok épül, a hozzá tartozó épületgépészeti és egyéb infrastruktúra kialakításával. A létesítménynél megújuló energiaforrást, hőszivattyút létesítenek, valamint infokommunikációs technológiafejlesztés is megvalósul majd, mely keretében széles sávú internet hálózat és nagy teljesítményű wifi pontokat építenek ki.
A projekt révén az esővíz felfogásához és újrahasznosításához szükséges infrastruktúrát is kialakítják. Összegyűjtik az épületre hulló csapadékvizet, a telken belül csapadékvízgyűjtőt helyeznek majd el, ami biztosítja a terület öntözését és a mellékhelyiségek öblítését. 
A TOP Plusz keretében megvalósuló beruházás eredményeképpen bővül a hasznosított iparterület, nő a betelepülő vállalkozások száma, amelynek munkahelyteremtő hatása lesz. 
A beruházást várhatóan 2026 február végéig megvalósítják.

A projektről bővebb információt a www.mezokovesd.hu oldalon olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában