Mezőkövesd

2024.09.08. 14:30

Cél: az eredményes, boldog és nyugodt tanév

Negyven osztályban, nyolcszázötven tanulónak szólt a csengő szeptember 2-án a Mezőkövesdi Általános Iskolában.

Boon.hu

Mezőkövesdi Általános Iskola

A 2024/2025-ös tanév változásairól, menetéről Gáspár Erzsébet Ágnest, az intézmény igazgatóját kérdezte a mezokovesd.hu. 

Gáspár Erzsébet
Forrás: mezokovesd.hu

Hány elsős gyerek kezdte a tanévet az intézményben? 

A Mezőkövesdi Általános Iskola öt tagintézményében negyven osztályban indult meg a tanítás szeptember 2-án, összesen 850 gyermek jár az iskolánkban, közülük száz gyermek először lépett be az intézmény kapuján. A székhelyiskolában 15 osztályban 320, a Mező Ferenc Tagiskolában 8 osztályban 172, a Szent Imre Tagiskolában 11 osztályban 251, a Hórvölgye Tagiskolában 2 osztályban 48, míg az Ódorvár Tagiskolában négy osztályban 59 tanuló kezdte el a tanévet. A székhelyiskolában két osztályban összesen 37 gyermeknek szólt először a csengő, a Mező Ferenc Tagiskolában egy osztályban 26 elsős kezdte el az iskolát, a Szent Imrében egy elsős osztály indult 27 fővel, míg a Hórvölgye Tagiskolában 10 tanuló kezdte meg általános iskolai tanulmányait. 

Mit lehet tudni az iskolai telefontilalomról? 

Szerencsére minden tagiskolánk digitális eszközökkel jól felszerelt. A tanítási órákon elegendő IKT-eszköz áll rendelkezésünkre (tablet, noteebook, laptop, interaktív tábla minden tanteremben). Ezért nem indokolt az iskolába a tanítási órákra telefont hozni. A házirendünkben eddig is szabályozva volt a telefon használata. Minden nap az első óra előtt az osztályfőnök tanár összegyűjti osztályonként egy külön dobozba a készülékeket kikapcsolt állapotban. Ezeket zárható szekrényekben tároljuk, majd tanítás után mindenki visszaveheti a telefonját. Fontos, hogy az iskola épületében egyáltalán nem használhatják. Folyosón sem, udvaron sem. Csak az iskola épületén kívül kapcsolhatják vissza a készüléket (telefonálhatnak például a szülőknek, hogy mennek edzésre, zeneiskolába stb.).  

Hány új pedagógus érkezett az intézménybe?  

Tanév végén 5 kollégánk ment nyugdíjba. Még tavasszal, 2024 májusában meghirdettük a pedagógus álláshelyeket. Nagy örömünkre ismét érkeztek hozzánk fiatal, pályakezdő kollégák. A székhelyiskolába két tanító néni, egy angol szakos és egy fizikás. Bükkzsércen a matematikát jelenleg főiskolás kolléganő látja el. A hiányszakokat a tagiskolák közötti áttanításokkal, valamint néhány óraadó segítségével oldottuk meg.  

Milyen újdonságok várhatók idén? 

2024 szeptemberétől összekapcsolják az EESZT-t és a KRÉTA – Köznevelési Elektronikus Ügyintézési Rendszerét. Az új szabály szerint az orvosok az igazolást a jövőben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT) keresztül továbbítják a gyerekek oktatási intézményének. Ezáltal gördülékenyebbé válik az iskolai hiányzások adminisztrálása. Ebben a tanévben ünnepli a székhelyiskola fennállásának 65. évfordulóját. Ennek tiszteletére iskolabált szervezünk 2024. október 19-én a szülők segítségével. Természetesen továbbra is számítunk a szülők támogatására, hiszen eredményt csak úgy tudunk elérni, ha szülő-gyermek-pedagógus közösen együttműködik. Továbbra is szeretnénk szép sikereket elérni a tanulmányi- és sportversenyeken. Összességében egy boldog, nyugodt tanévet szeretnénk Mezőkövesden.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában