A CineFesten a sikersorozat

2024.09.06. 16:00

Ötven éve, hogy Miskolcon forgatták az Utánam, Srácok sorozatot. Felismeri a fotókról, pontosan hol? (fotók)

A legendás sorozat egykori szereplői is itt lesznek Miskolcon, és az Ikarus 31-es veterán busszal járják végig a miskolci forgatási helyszíneket.

Egy jelenet a filmből, az Erzsébet téren forgatták

Forrás: Észak-Keleti Átjáró Egyesület

Fotó: User

Az Észak-Kelet Átjáró Egyesület, amely az 1975-ben készült „Utánam, Srácok” magyar ifjúsági filmsorozat népszerűsítésével is foglalkozik – színes és érdekfeszítő kerékpáros kalandtúrára invitálja a miskolci rajongó közönséget szeptember 7-én, szombaton. Az Utánam, Srácok című filmet ugyanis nagyrészt Miskolcon forgatták ötven évvel ezelőtt. 

Fotó: User

A Miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál keretén belül a rajongók találkozhatnak az egykori gyerekszínészekkel, Berkes Gabriellával és Jelisztratov Szergejjel. A színészek már Miskolcon lesznek reggel 9 órakor, és végigjárják a miskolci forgatási helyszíneket egy Ikarus 31-es veterán busszal. Ezzel párhuzamosan kerékpáros túra indul tíz órakor a Lillafüred -Kilián lakótelep Avasalja – belváros vonalon, itt lehetőség lesz arra, hogy a film egyes helyszíneit újrafotózzák. Ezt követően az esemény résztvevőit a színészek egy csoportja fogadja, majd öt órától kezdődik a közönségtalálkozó a Művészetek Házában.

A cikkünkhöz csatolt fotókon az Utánam, srácok! tévésorozat epizódjaiból kimásolt állókép, ami jellegzetes, érdekes, miskolci helyszíneket ábrázol. A szombati kerékpáros-buszos útvonal mentén ezeket a helyszíneket megpróbálják majd a résztvevők „újrafotózni."

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában