Veszélyjelzés

2024.09.13. 08:19

Citromsárga figyelmeztetés: cudar időt hoz péntek 13

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2024.09.13. péntek éjfélig.

Boon.hu

Közelednek a viharfelhők

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lukas Jonaitis

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt. Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben esőmiatt: 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Nagy csapadék

Pénteken a 24 órás napi csapadékösszeg a Dunántúlon nagyobb területen meghaladhatja a 20 mm-t, az északnyugati harmadban a 30 mm-t, lokálisan nyugaton az 50 mm-t. A középső országrész északi területein, illetve éjfélig északkeleten is van esély 20 mm-t meghaladó csapadékösszegek kialakulására.

Zivatar

Reggel a középső országrészben és északkeleten van esély egy-egy zivatarra. Késő délelőttől, éjfélig az ország északkeleti harmadában számíthatunk zivatarok kialakulására viharos széllökés, intenzív csapadék, esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Délután az Alföldön, illetve az északkeleti tájakon egy-egy intenzívebb zivatar sem kizárt - írta a HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában