boon.hu PODCAST

2024.09.02. 20:00

Hamarosan kezdődik a miskolci moziünnep, a CineFest, immár huszadszor

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fesztiváligazgatójával, Bíró Tiborral beszélgetett Hajdu Mariann szerkesztő.

Hajdu Mariann

Fotó: F. Kaderják Csilla

Húsz éve a Kossuth mozi lépcsőjén várakoztunk, hogy elkezdődjön a fiatal filmesek filmjeinek a vetítése. Nem sokan voltunk, de határozottan megvolt a hangulata már akkor is a rendezvénynek. Azóta eltelt húsz év, néhány nap, és elkezdődik az immár 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Már hetekkel korábban fogynak a jegyek, és a világ filmterméseinek legjavát láthatják a nézők a miskolci moziünnep 10 napja alatt. Vajon milyen lesz az idei, jubileumi rendezvény? Vajon valami ilyesmiről álmodott-e Bíró Tibor fesztiváligazgató akkor, amikor annak idején kitalálta, hogy Miskolcon  filmfesztivált szervezzen? Erről is, valamint az idei év különlegességeiről, valamint a kiegészítő programokról is kérdezte Hajdu Mariann szerkesztő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában