Mit csinálsz hétvégén?

2 órája

Hétvégi programajánló Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében: Miskolci Piknik és szüreti mulatságok

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében piknikkel, szüreti mulatságokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket több településen. Íme a hétvégi programajánló!

Boon.hu

Egy kis szüretelés a hétvégén?

Forrás: Shutterstock

Fotó: panophotograph

Szeptember negyedik hétvégéje sem telik el izgalmas programok nélkül. Színes és változatos hétvégi programajánlót hoztunk Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye településeiről.

Hétvégi programajánló: szombaton Majka Miskolcon
Hétvégi programajánló: Majka koncert a Miskolci Piknik rendezvényen idén is
Fotó: Vajda János

 

Hétvégi programajánló Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében:

 

Miskolci Piknik: Majka, Desh, Geszti

Miskolci Piknik belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivál háron napon át. A környék legpompásabb sörei, díjnyertes borai és a helyi éttermek mennyei ételei mellett, gasztro előadások, látványfőzések, régiségvásár, három színpadon hazai és külföldi zenei programok teszik majd felejthetetlenné az élményt: II. Miskolci Piknik 2024. szeptember 20-22. között. Alle Farben, Majka, Manuel, Geszti és még sokan mások.

Szinva Örökség Séták Miskolcon szombaton

A Szinva Örökség Alapítvány szervezésében megvalósuló Örökség séták során a résztvevők megismerik a Szinva városának legendás helyeit, megismerkednek kiemelkedő építészeti, kulturális, szakrális és természeti értékeivel. A séták vezetője Fedor Vilmos, a Szinva Örökség Alapítvány létrehozója, számos helytörténeti kötet írója, aki évtizedek óta kutatja a város elfeledett legendáit. Szeptember 21-én szombaton 10 órakor találkozás Lillafüreden az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó legkedvesebb otthonának, a Peleháznak az udvarán. A séta során a résztvevők megismerkedhetnek Miskolc legszebb városrészének csodáival, az ország első klimatikus gyógyhelyének látnivalóival, a Hotel Palotával és annak függőkertjével, ahol József Attila talán legszebb versét, az Ódát írta. Megnézhetik az ország legnagyobb vízesését, és a sétát követően, ha kedvük van, csónakázhatnak az ország első völgyzáras taván, a Hámori tavon. Megsimogathatják Lutra szobrát, megnézhetik a legendás erdei vasút lillafüredi pályaudvarát. És persze a vezető olyan legendákat mesél, melyben életre kelnek messzi múltban élt emberek, kultúrtörténeti jelentőségű eseménye, az ikonikus film, a Meseautó szereplői, vagy az egykori írótalálkozó résztvevői. A séta időtartama max. két óra, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni név és létszám megadásával a [email protected] e-mail címen lehet. Maximális létszám 30 fő. 10.00 - 12.00 „Miskolc éltető forrása, a Szinva” séta útvonala: Herman Ottó Emlékház – Erzsébet sétány – István cseppkőbarlang - Kisvonat állomás – Lutra szobor – Függőkert – Vízesés – József Attila és Herman Ottó szobra – Anna barlang - Felsőhámor, Kohászati Múzeum.

Egészség és Sportnap Felsőzsolcán

Felsőzsolcán idén is megrendezi az Egészség és Sportnapot, melyre szeptember 21-én, a 24 órás futást követően 9:00 - 12:00 óra között egészségügyi szűrések és sport programok várják az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik szűrővizsgálatok elvégzésére, az izgalmakat kedvelők pedig kipróbálhatják magukat a Warrior futamon. Egész testet átmozgató alakformáló edzést tart Szedlákné Monoczki Andrea, Katus Attila Best Body edzése mellett KATUSAKTÍV életmódtanáccsal is várja az érdeklődőket. Helyszín: Felsőzsolca, Rendezvények Háza, sportpálya.

Buffalo Market Kézműves Régiségvásár és Zsibvásár 2024 Szerencs

Hagyományteremtő vásárok és gourmet ízek, Szerencsen! 2024 márciusától, minden hónap 3. szombatján, Buffalo Market kézműves-, régiségvásár és zsibvásár Szerencsen, a Buffalo Bill western étterem melletti piactéren. A vásár 8.00-tól 14.00-ig látogatható, a kiállítók letűnt korok kincseit, kézműves remekműveket, egyedi különlegességeket kínálnak az idelátogatóknak.

Kolorfutás 2024 Kazincbarcika

Kazincbarcika 70 évesen is fitten futni készül. Idén is eldörren a Kolorfutás rajtpisztolya minden korosztály számára, több távkategóriában az év legpolgármozgatóbb városi sporteseményén. Fussatok közösségben, fussatok az egészségért, fussatok nemes célért, fussatok a sok éves hagyományunk ápolásáért, fussatok a futásért. Izomerő és közösségi erő egy helyen.

Harsányi Szüret és Öko Nap 2024. Sárospatakon

Éld át a szüretelés élményét szeptember 21-én a sárospataki Harsányi birtokon. Hozd össze a barátokat, szervezz csapatépítőt, vagy szedd össze a családot. A jó hangulatú élményszüretelésre várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hagyományőrző Falunap Pusztafaluban

Hagyományőrző Falunap és Családi nap Pusztafaluban 2024. szeptember 21-én.

Peter Srámek koncert Gesztelyen

Péter Sramek Szlovákiában született, Fonogram-díjas magyar énekes szeptember 21-én 15 órakor Gesztelyen lép fel.

Utának, srácok városi túra

Szombaton 17.30-kor indulás a Jézus kútjától (Avasalja utca 1.). Útvonal: Nagy-Avas Alsó- és Középső sor, Móra-pince – Nagy-Avas Felső sor – Avasi templom és temető (szakértőnk: Bereczki Zoltán építész, műemlékvédelmi szakmérnök) – Mélyvölgyi pincesorok. Érkezés: Gonda-pince, pincelátogatás
Filmvetítés a Gonda-pince udvarán 19.30-tól: Svájc az Avason (8') / Avasi templom (14') / Csodalift (20').

Edda Művek koncert Nyékládházán

Az Edda Művek Magyarország egyik legkedveltebb, legsikeresebb rock zenekara szeptember 21-én 21 órakor Nyékládházán lép színpadra.

Szüreti Mulatság Bogácson

2024-ben is vár a Szüreti Mulatság, szeptember 21-én, Bogácson. Zamatos borok és jó hangulat várja a fürdővárosba látogatókat idén is a szüret ünnepén. A zene, a tánc, a kézműves vásár, a mulatság garantált és persze érdemes végigkóstolni a riolittufába vájt, kiváló mikroklímájú pincékben született bogácsi szőlőhegy terméséből készült tüzes borokat is. A bogácsi pincesorok évszázadosak, sétáljon egyet a borházak között, ahol betekintést nyerhet a szőlészethez, borászathoz köthető hagyományokba is.

Tour de Mezőkövesd 2024. Félmaraton futóverseny

Tour de Mezőkövesd 2024. szeptember 21-én a mezőkövesdi Kavicsos-tó Szabadidőparkban.

Szüreti mulatság és pálinkamustra Tiszaújvárosban

A „Villa Scederkyn” Tájházba várnak minden kedves érdeklődőt szombaton. Délután 1 órától a köszöntő és a szüreti ebéd után a Bokréta Citerazenekar és a Mezei Virág Népdalkör műsorát láthatják az érdeklődők. Kettőkör kezdetét veszi a pálinkamustra. A zenét a Pipás Zenekar szolgáltatja. 15.00 órától a Kisbocskor és az Apró Tiszagyöngy Néptáncegyüttesek műsorát, majd a Batyu Színház: Bodza és a tölgyfa zenés-táncos bábjátékát láthatják. A pálinkamustra eredményhirdetésére 16.20 órakor került sor, majd a Borockás Néptáncegyüttes lép fel. Kiegészítő programok: szőlőpréselés, mustkóstolás, ételkóstoló (palacsintasütés), pálinkamustra, mesterségbemutató (varrógép, rokka, fazekas), népi játszó, hajfonoda, lovaskocsizás. A pálinkamustrán való részvétel feltételei, illetve a nevezési lap letölthető az intézmény honlapjáról, vagy Facebook-oldaláról.

Szüreti medencebál 2024 Bogácsi Gyógy-és Strandfürdő

Éjszakai fürdőzéssel egybekötött szüreti medencebálra várják az érdeklődőket a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőbe 2024. szeptember 21-én 20:00 órától. A fergeteges hangulatról a Randevú Plusz Zenekar gondoskodik.


Szinva Örökség Séták Miskolcon vasárnap is

A Szinva Örökség Alapítvány szervezésében megvalósuló Örökség séták során a résztvevők megismerik a Szinva városának legendás helyeit, megismerkednek kiemelkedő építészeti, kulturális, szakrális és természeti értékeivel. A séták vezetője Fedor Vilmos, a Szinva Örökség Alapítvány létrehozója, számos helytörténeti kötet írója, aki évtizedek óta kutatja a város elfeledett legendáit. Szeptember 22-én, vasárnap 16 órakor találkozás a belvárosban, az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó szobránál. A séta során a résztvevők megtekintik a város első iskoláját, felkeresik az avasi műemlék református templomot, a sírkertben olyan legendás magyarok síremlékét, mint a szabadságharc miniszterelnöke, Szemere Bertalan, a híres színészdinasztia alapító Latabár Endre, a kétszáz éves miskolci színház első direktóriumának tagja Szrogh Sámuel, vagy a szabadságharc parlamenti jegyzője, Palóczy László. A résztvevők soha nem hallott titkokat tudhatnak meg a város életéből, és a sétát vezető segítségével eljuthatnak olyan helyre is, ahol talán csak képzeletükben jártak. A séta időtartama másfél óra, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni név és létszám megadásával a [email protected] e-mail címen lehet. Maximális létszám 30 fő. 16.00 – 17.30 „Belvárosi legendák nyomában a Szinva mentén” séta útvonala Öreg múzeum - Herman Ottó szobor – Palóczy emlékmű – Avasi műemlék templom és temető – Latabár síremlék – Avasi pincesor – Harangtorony – Szemere Bertalan síremléke. További információ itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában