Szavazás indul!

2 órája

Hope vagy Dani lehet Az Év Hős Kutyája 2024-ben

Elindult az Az Év Hős Kutyája szavazás. A jelöltek között a miskolci Hope és Dani is.

Boon.hu

Hope és Dani is versenybe száll Az Év Hős Kutyája címért

Forrás: Facebook

Az Év Hős Kutyája díj elismerés és kitüntetés négylábú legjobb barátainknak. Terápiás kutyák, mentőkutyák, rohamjelzők, vakvezetők, személykereső kutyák, drogkereső kutyák, hallássérült-segítő és mozgássérült-segítő kutyák, szinte felsorolni is lehetetlen mindnyájukat. Jelen vannak az életünk minden fontos, embert próbáló, válságos, vagy éppen hétköznapi pillanatában. Megtalálnak, segítenek, elvezetnek, előre jeleznek, akár meg is gyógyítanak. Igazi hősök ők - ezért adják nekik ezt a díjat minden évben. Az Év Hős Kutyája 2024 elnevezésésű verseny szavazása elindult. A jelöltek között ott van két miskolci hős, Hope és Dani is.

Hope Az Év Hős Kutya 2024 szavazás
Hope Az Év Hős Kutya 2024 szavazás döntőjében
Forrás: Facebook
Dani Az Év Hős Kutya 2024 szavazás döntőjében
Forrás: Facebook

Hope vagy Dani lehet Az Év Hős Kutyája 2024-ben

Hope-ról azt írják, gazdája Lehoczki-Spider László (Spider Mentőcsoport). Pontosabban Hope hű társa Lehoczkinak, aki Mancs kutyájával vált világhírűvé többek között az 1999-es törökországi földrengés során. Hope egy 8 éves kan németjuhász kutya, aki személy- és nyomkereső akár romok alatt is. Élő és elhunyt emberek keresésére, valamint romkutatásra van specializálva. Legutolsó sikeres nemzetközi bevetésük 2023 évben volt, szintén Törökországban és Libaiban. A Google kereső százával dobja fel az erre vonatkozó linkeket, azonban érdemes megemlíteni, hogy Mancshoz hasonlóan Hope jelzésére 120 óra elteltével sikerült élő embert kimenteni a romok alól. Hope kutya egyetlen a világban, aki külföldi mentőcsapatot képviselt és török „kollegájával” együtt betehette mancsait a Török Elnöki palotába, és aki személyesen Erdogan elnöktől vehette át a legmagasabb török állami kitüntetést. 

Hope a külföldi bevetések mellett szinte megszámlálhatatlan belföldi keresésben vesz és vett részt.

Hope Mancshoz hasonlóan egy nemzeti és nemzetközi hős, akire bármikor számíthatnak az eltűnt vagy bajba jutott emberek és hozzátartozóik. Hős létére rettenetesen szerény is, akit a bemutatók alkalmával agyonsimogathatnak a gyerekek és szüleik egyaránt.

Dani, a nyugdíjas vakvezető kutya

Daniról azt írják, gazdája Varga Nóra. A miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában képezték ki. Varga Nóra 2013 február elején kapta a lehetőséget, hogy megismerkedjen egy aktív, gyorsjárású, aprócska sárga labrador kannal, Danival. A kiskutya első pillanattól fogva nagyon szépen és szívesen dolgozott. Vagány és csibész kutya volt. A vagányság a munkájában is megjelent, de úgy, hogy közben a munkáját nagyon komolyan vette. Hihetetlen feladattudata volt, és úgy dolgozott, mint az álom. Dani 9 év tíz hónapig dolgozott aktívan, és ezidő alatt rengeteg mindenen mentek együtt keresztül. Voltak közöttük nagyon jó, örömteli történések, és nagyon nehéz, fájdalmas életesemények is. Ő akkor is örömmel, lelkesen ment Nórával, amikor hajnal ötkor indultak el valahova, de akkor is, amikor éjjel egy órára értek haza. Mindegy volt neki az is, hogy vonatoznak, távolsági busszal mennek vagy gyalogolnak. Dani most már kicsit több mint másfél éve nyugdíjas. A kertes ház mellett/ellenére is szinte minden nap sétálnak már hám nélkül, csak pórázon, „hobbikutya üzemmódban”, mert igényli, vágyik rá, és mert nagyon boldog tőle. Mindig tudja, amikor eljött az ő ideje, hihetetlen izgatott lesz, ahogy meglátja a pórázát. A hallása már nem tökéletes, és az ízületeivel sincs minden rendben, de Nóra nagyon igyekszik neki minden fontos, illetve általa jónak tartott dolgot megadni, hogy Dani a lehető legjobb életminőségben tölthesse a nyugdíjas éveit.

Nagyon hálás vagyok, hogy most visszaadhatok talán egy kicsit én is abból a sok jóból, amit kaptam tőle.

- írta Varga Nóra.

Nóra és Dani
Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Hope és Dani mellett Dió, Mici, Tyn és Zéti száll versenybe a megtisztelő címért.

Itt tud szavazni:

  • Keresse meg a Fényképek menüpontot
  • Azon belül pedig a Döntősök mappáját
  • Kattintson a döntősök fotójára és szavazzon a kedvencére! (több kutyusra is szavazhat, nincs limit megkötés!)
  • A 7 lehetőség közül bármelyiket választhatja (pl. Tetszik, Imádom, Ölelés...), mindegyik egy szavazatnak számít
  • A végleges szavazás zárásának időpontja, eredményhirdetés: 2024. 10. 15.
  • A teljes versenyszabályzat itt érhető el
     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában