Program

2024.09.17. 13:39

Kilencedszer is sikert aratott a Kerekdomb Fesztivál (fotók)

Bár a hűvös és esős időjárás megnehezítette a fesztiválozók dolgát, több ezren döntöttek úgy, hogy az őszt Tállyán köszöntik. Szeptember 13. és 15. között immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Kerekdomb Fesztivált a tokaji borvidék szívében.

Boon.hu

Forrás: Kerekdomb Fesztivál

A háromnapos összművészeti fesztivál programkínálata rendkívül gazdag volt: klasszikus, könnyű- és világzenei koncertek, irodalmi előadások, gyermekprogramok, színházi produkciók, kiállítások és borkóstolók is szerepeltek a kínálatban, így minden korosztály és érdeklődési kör megtalálhatta a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

A látogatók szívesen barangoltak a különleges dűlőtúrákon, városismereti sétákon, és sokan vettek részt a Colas Északkő bányalátogatásain is, amelyek betekintést engedtek a környék ipari múltjába.

Koncertek és kézművesek

Olyan népszerű zenekarok robbantották fel a színpadot, mint az Aurevoir, a Carson Coma, az Anna and The Barbies, a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, az Analog Balaton és Co Lee. A színpadok előtt a kedvezőtlen időjárás ellenére is hatalmas tömeg gyűlt össze.

Forrás: Kerekdomb Fesztivál

A Borútlevéllel a látogatók húsz különböző pincészet borkínálatát kóstolhatták meg, ezzel is közelebb kerülve a borvidék gazdag hagyományaihoz és minőségi boraihoz.

A zenei programokon túl a kézműves foglalkozások is sokakat vonzottak. A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesület tagjaival például mézeskalácsokat készíthettek az érdeklődők, de más hagyományos kézműves technikákat is bemutattak.

Forrás: Kerekdomb Fesztivál

A szervezők reményei szerint jövőre is hasonlóan gazdag és sokszínű programokkal várják majd a látogatókat a jubileumi, 10. Kerekdomb Fesztiválon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában