Szórakoztató

2024.09.14. 07:32

Elindult a 9. Kerekdomb Fesztivál

Ismét megtelnek Tállya pincészetei és kertjei élettel, szeptember 13-án elrajtolt a 9. Kerekdomb Fesztivál.

Boon.hu

Fotó: totrozsa

Az őszindító összművészeti fesztiválon közel 20 helyszínen, 150 különféle program közül válogathatunk a nagyszínpados koncertektől kezdve a színházi előadásokon, komolyzenén, irodalomon át családi és aktív programokig, valamint többféle izgalmas borkóstoló és dűlőtúra is várja a látogatókat. A fesztivál első estéjén többek közt az Analog Balaton, az Aurevoir. és a Carson Coma koncertjére bulizhattak a résztvevők. 

A Művészetek Völgye Fesztivál kistestvére, a Kerekdomb Fesztivál közel 10 éve állandó pontja az ősznek. „Az évek során egyre bővült a program, hiszen amikor 2016-ban megrendeztük az első fesztivált, még „csak” 30-40 programunk volt, most viszont 150-nél tartunk. Nagyon sok helyi kiállító, vendéglátó is csatlakozott, ahogy a közreműködő pincészetek száma is majdnem a duplájára nőtt. Idén már 20 pincészet és egy pálinkafőzde italait kóstolhatjuk a Borútlevéllel” – mesélte Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója. – „Bővült a színházi programunk és egyre több koncert hallható a tállyai evangélikus templomban is, ahol anno Kossuth Lajost is megkeresztelték” - folytatta gondolatait.

A Kerekdomb Fesztivál egyik különlegessége, hogy a programokat itt is egy élő település szövetébe építik bele, az évek során a helyiek részvételével alakult a programkínálat, arra bátorítva a látogatókat, hogy akár a jövőben, a fesztiválon túl is térjenek vissza Tállyára. 

Nincs fesztivál zene nélkül, a Kerekdombról sem maradhatnak el a fesztiválkedvencek. A Vincellér Színpadon pénteken az Aurevoir. indította a táncot, majd a Carson Coma lépett fel. Másnap az Anna and The Barbies, a Punnany Massif és a Magna Cum Laude játszanak. A fesztivál zárásaként vasárnap a Vincellér Színpadon a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását élvezhetjük, Goldonitól a Mirandolinát Szulák Andrea és Kautzky Armand főszereplésével. 

A fesztivál emellett gondolt a gyerekekre is, számos nekik szóló előadással és kreatív programmal készülnek nekik. Aki szívesen felfedezné Tállyát, az csatlakozhat valamelyik helytörténeti sétához, de indulnak e-bike és evezős túrák is, vasárnap pedig futóverseny is lesz, többféle távon, köztük lesznek gyerekfutamok is. 

A borkedvelőknek Tállya igazi kánaán, hiszen csodálatos szőlőültetvényei isteni borokat termel, a Tokaji Borvidék egyik ékköve. A fesztiválon többféle dűlőtúrához és borkóstolóhoz is lehet csatlakozni. A Magyar Bor támogatásával, a fesztivál Borútlevelével 20 borászat és egy pálinkafőzde finomságait kóstolhatjuk. A rendezvénynek saját fesztiválbusz-járata van, amely a környező településekkel köti össze Tállyát.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában