Programsorozat

3 órája

Lelkesítő őszi napsütésben teltek a legendás Szinva séták

A Peleháztól indultak a Szinva Örökségi Napok résztvevői.

Boon.hu

Fedor Vilmos a szerzője a Miskolci legendák című könyvnek Fotó: Facebook

Herman Ottó Emlékház – Erzsébet sétány – István cseppkőbarlang - Kisvonat állomás – Lutra szobor – Függőkert – Vízesés – József Attila és Herman Ottó szobra – Anna barlang - Felsőhámor, Kohászati Múzeum – ezek voltak az állomásai a szeptember 21-ei sétának. 

A lillafüredi kisvasútállomást is meglátogatták

A résztvevők megismerkedhettek Miskolc legszebb városrészének csodáival, az ország első klimatikus gyógyhelyének látnivalóival, a Hotel Palotával és annak függőkertjével, ahol József Attila talán legszebb versét, az Ódát írta. Megnézhették az ország legnagyobb vízesését, majd a Hámori tavat. Megsimogathatták Lutra szobrát, megnézhették a legendás erdei vasút lillafüredi pályaudvarát. A túravezető, Fedor Vilmos olyan legendákat mesélt, melyekben életre keltek messzi múltban élt emberek, kultúrtörténeti jelentőségű események, valamint az ikonikus film, a Meseautó szereplői vagy az egykori írótalálkozó résztvevői.

A Szinva Örökségi Napok az Európai Örökség Napja hazai programjához kötődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában