Egy hónapon belül két eset

2024.09.03. 12:31

Már biztos, hogy emberi csontokat találtak a kutyák a Lyukóvölgyben

Egy családi házban lakókat „lepték meg" a háziállatok a hátborzongató ajándékkal.

Boon.hu

Kutyus műcsonttal

Forrás: Shutterstock

Fotó: sergey kolesnikov

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez szeptember 1-én este, miszerint Miskolcon, pontosabban a Lyukóvölgyben az egyik családi házhoz csontmaradványokat vittek kutyák. Az ebtulajdonos azonnal jelezte a rendőröknek, hogy úgy néznek ki a csontok, mintha embertől származnának, mára kiderült, így is van, emberi csontokat találtak az állatok.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. Jelenleg bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, tudtuk meg Zupkó Jázmintól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Volt már hasonló eset. Van-e fejlemény az ügyben?

Legutóbb augusztus 4-én érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, hogy emberi csontokat találtak – akkor egy férfi a saját padlásán. Kiderült, a férfi fél évvel korábban vette meg a családi házat, ahol – pakolászás közben – egy tárolódobozban találta az emberi maradványokat. Akkor még nem tudta a szakértő megmondani, hogy nagyjából mennyi ideje voltak a padláson, hogy férfi vagy nő volt, és mennyi idős lehetett, amikor elhunyt. Közigazgatási eljárás keretében folyt a vizsgálat, nem merült fel a bűncselekmény gyanúja.

Zupkó Jázmintól most azt is kérdeztük, hogy az augusztus eleji ügyben van-e fejlemény, de kiderült, még nincs. 

Janasóczki Attila rendőr alezredes, szóvivő augusztus elején portálunknak elmondta, viszonylag gyakran fordul elő ilyesmi, hogy kertásás vagy mezőgazdasági munkák során találnak emberi csontokat. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában