Döntöttek

2024.09.14. 19:30

Megszűnik vasárnaptól a tűzgyújtási tilalom vármegyénkben is

Budapesten, valamint további nyolc vármegyében, köztük Bosodban oldja fel szeptember 15-től a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - tudatta a szervezet szombaton.

Már lehet tüzet gyújtani, bár az esőben nem igen vágyunk rá

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

Az elmúlt napokban lehullott és a még várható csapadéknak köszönhetően megszűnt a tűzkockázat az ország több területén, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat vármegyénkben, emellett Budapesten és további hét vármegyében, így Baranyában, valamint Fejér, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékben. A Nébih jelezte ugyanakkor, hogy a korábbi aszályos időjárás miatt az eddigi esők több vármegyében még nem elegendők a tűzkockázat számottevő csökkentéséhez, ezért a tilalom továbbra is érvényben marad az Alföld nagy részén: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában