Verseny

2024.09.16. 13:30

A miskolci Észak-Keleti Átjáró nyert

Civil Udvart tartottak, ami a tévében látható Cápák közöttre hasonlít, csak teljesen más feltételekkel.

Boon.hu

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület két tagja Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkártól és Oszlánczi Rékától, a Creppy PalacsintaHáz Étterem és Center alapító-tulajdonosától vették át a díjat Fotó: Nagy Viktória

Négy szervezet versenyezhetett a fődíjért, ami egy 100 ezer forintos vásárlási utalvány volt: az Abaúji Honismereti és Helytörténeti Egyesület, a Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete, a Kilián Észak Közösség Egyesület  és az Észak-Keleti Átjáró Közhasznú Egyesület. A megmérettetést az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) - Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Miskolc és Térsége Turisztikai Desztinációs Egyesület szervezte. 

Hasznosítható tudás

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület a turizmus, vendéglátás területén érdekelt vállalkozásokat, szolgáltatókat, civil szervezeteket, önkormányzatokat és intézményeket fogja össze. Egyik feladata a szakmai érdekképviselet biztosítása, melynek keretében részt vesz a Miskolcot és térségét érintő turizmus- és gazdaságfejlesztési programok kidolgozásában, megvalósításában. Társtulajdonosa a Tourinform Irodát működtető MIDMAR Nonprofit Kftnek, így közvetlenül is érdekelt a vendéglátás és turizmus fejlesztésében. Az Egyesület rendszeresen szervez tanulmányutakat, üzleti találkozókat, beszélgetéseket a turizmus különböző részterületeit érintően. 2023-ban kezdeményezte először a Civil Udvar elnevezésű programot a környezetében működő civil szervezetek részvételével.

Az ERKE-Civil Központ 2023-ban Tokajban szervezett képzést olyan szervezetek számára, amelyek a turizmus, vendéglátás területén is dolgoznak, illetve nyitottak arra, hogy ebből a szektorból vegyenek át hasznosítható tudást a marketingről, a szolgáltatások építéséről. Az ERKE tovább gondolta a Civil Udvar rendezvényt, azzal a szándékkal, hogy egy üzleti-civil találkozó jöhessen létre.

Négyen voltak versenyben

Idén „Civil Udvar” címmel egy versenyt is hirdettek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei székhellyel rendelkező szervezetek részére.

A versenyen konkrét termékkel, termékcsoporttal, szolgáltatással, illetve megvalósulás fázisában lévő innovációs ötlettel (együtt: termékekkel) lehetett részt venni. Azon szervezetek jelentkezését várták, amelyek terméke a turizmus, vendéglátás területén hasznosul és/vagy az e területeken dolgozó szereplőket erősíti. 

A „Civil Udvar” versenyen négy, a jelentkezők köréből kiválasztott szervezet mérettethette meg magát. A szervezetek 5-5 perc időkeretben tarthattak bemutatót a zsűri és a közönség előtt. A versenyre jelentkező szervezetek a népszerű „Cápák Között” műsorhoz hasonló prezentáció keretében méretteték meg magukat. A prezentáció alapján a zsűri kérdéseket tett fel a szervezeteknek a bemutatott termék tartalmáról, piaci és egyéb értékéről stb. A zsűri értékelt és döntött arról, hogy melyik termék, szolgáltatás, ötlet alkalmas arra, hogy a turizmus, vendéglátás szereplői megvásárolják, esetleg támogassák őket. A zsűri döntése alapján a legtöbb szavazatot elérő szervezet 100 ezer forint értékű díjban részesült. 

Közönségdíjasok lettek

A közönségdíjat és a 20.000 Ft vásárlási utalványt a Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete nyerte. Ezentúl mind a négy szervezet kapott 500.000 Ft-os egyedi támogatást, amit a versenyen résztvevő Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ajánlott fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában