Mérleg

7 órája

Miskolci Piknik: sikeres rendezvényen van túl Miskolc

Három napra élettel telt meg Miskolc belvárosa. Idén szeptember 20. és 22. között már másodszor rendezték meg a Miskolci Piknik elnevezésű gasztronómiai és könnyűzenei programsorozatot.

Boon.hu

Miskolci Piknik: Hatalmas tömeg gyűlt össze a koncertekre

Fotó: Vajda János

A Miskolci Piknik igazi zenei és gasztronómiai parádét hozott a városba, ahol két színpadon váltották egymást a jobbnál jobb produkciók, míg a harmadik helyszínen a legismertebb séfek és vendéglátók látványfőzései szórakoztatták a közönséget. 

miskolci piknik
A Miskolci Piknik a gasztronómiáról is szólt
Fotó: BOON

A kísérőrendezvények között szerepelt az Alzheimer-világnaphoz kapcsolódó séta, illetve a városban népszerű, minden hónap első vasárnapján tartott régiségvásár, amely most Antik Hétvége néven várta a kincsvadászokat.

A környékbeliek többsége Miskolci Piknik rajongó

A rendezvény hivatalos oldalán található hozzászólásokból kitűnik, hogy a Miskolci Piknik sikere nem véletlen: a belvárost szinte teljesen megtöltötték az érdeklődők, és csak kevesen foglamaztak meg kritikát a rendezvénnyel kapcsolatban. A legtöbben nagyon várták Magyarország legismertebb fellépőit.
Egy látogató szerint ugyan jó lett volna, ha egy-egy napra vagy színpadra különböző zenei stílusokat válogatnak: 

Nem biztos, hogy például Geszti Péter és a Rapülők rajongói ugyanúgy élveznék a house zenei világot vagy Regán Lili koncertjét. Ennek ellenére dicséretes a szervezés és az, hogy népszerű neveket sikerült meghívni.

Többen kiemelték a gyerekeknek szóló napközbeni programokat is, amelyek kellemes kikapcsolódást nyújtottak a családoknak. Az egyik hozzászóló szerint:

Jó minden koncert, az időjárás és a társaság is, akikkel együtt bulizhatok.

A piknikezők elégedettek

A fellépőkről szóló bejegyzések alatt többen érdeklődtek a belépődíjakról, és örömmel vették tudomásul, hogy a Miskolci Piknik teljesen ingyenes volt. A pénteki, szombati és vasárnapi napok képes összefoglalói alatt szinte kizárólag pozitív vélemények érkeztek a koncertekről, amelyek hatalmas tömegeket vonzottak. A fellépők közül többen is a közösségi oldalaikon köszönték meg a miskolci közönségnek a fantasztikus hangulatot.
Olvasóinkat is megkérdeztük, mi tetszett nekik legjobban a pikniken. A legtöbben a koncerteket emelték ki, bár akadt olyan is, aki sajnálatát fejezte ki, hogy a munkája miatt nem tudott kilátogatni. Volt, aki kifogásolta az árakat, de több hozzászólás szerint az ilyen és hasonló eseményeken ez az árszínvonal a jellemző.

A szervezők véleménye még várat magára

Szerettük volna, ha a szervezők is értékelik a rendezvényt, így felkerestük Miskolc Polgármesteri Hivatalának Sajtó és Kommunikációs Osztályát, akik a szervezőkhöz irányítottak minket. Írásban és telefonon is megkerestük a szervezőket, de egyelőre nem kaptunk választ kérdéseinkre. Amint válasz érkezik, cikkünket frissítjük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában