Hallotta?

2024.09.12. 12:31

Megtiltják az utcán való zenélést Tokajban

"Van egy jó hírem és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?" - így fogalmaz VII. Tokaji Utcazene Fesztivál szervezőinek közleménye.

Boon.hu

Utcazenészek

Fotó: Balogh Ákos

Súlyos döntést volt kénytelen meghozni a VII. Tokaji Utcazene Fesztivál szevezőgárdája. Ezt írják:

 "Nem vagyunk babonásak, de most a péntek 13. bejönni látszik. Szokták mondani: Van egy jó hírem és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem? 

 

Kezdjük a rosszal:

 "Sajnos a biztonság miatt a pénteki napon (szeptember 13-án - a szerk.) megtiltjuk az utcán való zenélést. Folyamatosan nézzük az időjárási radarok előrejelzéseit. Pénteken megérkezik a csapadékzóna, ami hamarosan belép az országba nyugat felől. Éppen 16 órakor kezdi el a tevékenységét Tokajban,  amikor mi is elkezdtük volna és sajnos ki fog tartani 22 óráig..."

Beltéri koncertek lesznek 

"Számunkra a fontossági sorrend az ember élet, majd az eszközök, technikai berendezések biztonsága és csak a végén a szórakozás. Reméljük, megértitek! Az árusaink már pénteken itt lesznek. Ők kitartanak, mint mindig. Kézműves gasztrosorral készülünk, különleges ételekkel, erdélyi kürtőskaláccsal, finomságok hada lesz felvonultatva. Színes szolgáltatásokkal, egyedi ízvilággal, kézműves termékekkel készülnek a vásározóink. 

Nem hagyjuk el akkor sem a pénteki napot teljesen. A pénteki napon a zenészeink bevonulnak a tokaji vendéglátóegységekbe, szolgáltatókhoz. Ez a nap nem az utcazenéé lesz, hanem beltéri unplugged/akusztikus koncertek, előadások napja. Mentjük a menthetőt." 

Szombaton és vasárnap minden megy úgy, mint a tervben van, mivel még kialakulóban a végleges időjárás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában