boon.hu video

2024.09.09. 11:38

Hat raklapnyi választási iratot semmisítenek meg Miskolcon - fotók, videó

Letelt a 90 napos kötelező megőrzés, így hétfőn megsemmisítik a június 9-i választásokkal kapcsolatos iratokat Miskolcon is.

Gárdonyi Edina

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban a júniusi európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi választás ajánlóíveit, szavazólapjait és az egyéb választási iratokat, a jegyzőkönyvek kivételével.

Zárt ajtók mögött őrizték

A szavazólapokat a voksolás után a helyi választási irodákban őriztük, lepecsételt ajtók mögött – nyilatkozta dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője. 

Ha kilencven napon belül jogorvoslat vagy bármi más olyan történt volna, ami miatt szükség lett volna az iratokra, akkor hiteles módon kell bizonyítani, hogy azokat nem változtatták meg az elmúlt időszakban

 – magyarázta.

Hat raklapnyi irat

Nagyjából hat raklapnyi iratot semmisítenek meg hétfőn, a jegyzőkönyvek kivételével, azoknak az első példányát a Magyar Nemzeti Levéltár őrzi majd tovább. 

Ilyen mennyiségű iratnál ez egész nap fog tartani

 – tette hozzá a jegyző.

Csíkokra szabdalják a papírokat

A papírokat nagy teljesítményű iratmegsemmisítő szabdalja csíkokra a Petőfi utcán. Hasonló módon semmisítik meg ezen a napon a vármegye további választókerületeiben a dokumentumokat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában