Evezés

2 órája

Vízre szálltak Gesztelynél - fotókkal!

Több százan szálltak raftokba szeptember 28-án, szombaton Gesztelynél, hogy megismerjék a vad vizet, és azt a csodálatos környezetet, élővilágot amiket magában rejt a folyó.

Galambos Eszter

Forrás: Onga Egészséges Környezetéért Alapítvány

A túrát Gesztely és Hernádkak között rendezték meg, melynek keretében a vállalkozó kedvűek negyven percet töltöttek a vízen. A kiindulási pontra buszokkal szállították vissza a vendégeket, de a kalandvágyók akár gyalog, akár kerékpárral is megtehették az utat.

Idén már harmadszor

„ Ez a harmadik nagy vízre szállás ebben az évben, júniusban volt egy hosszabb táv, augusztusban egy rövidebb és a mostani is egy rövidebb táv. Gesztelytől Hernádkakig megyünk, ez három folyami kilométer a vízen. Elsősorban családok érkeznek erre a programra, kisgyerekek szülőkkel, nagyon sok idős is volt már, akik itt élnek a víz közelében, de még sohasem voltak a Hernádon és úgy gondolták, hogy kipróbálják. Raftokkal megyünk a vízen, ami teljesen biztonságos.” - mondta el kérdésünkre az Onga Egészséges Környezetéért Alapítvány szervezője.

Majd hozzátette: „A Hernádot nagyon kedvelik azok, akik vízre szeretnek szállni mert egy gyors folyású víz, a felső szakasza vadvízi evezésre is alkalmas: kajakkal, kenuval is szerveznek ide programokat. A program túravezetője a Vidám Vidra csapata, fő szervezője az Onga Egészséges Környezetéért Alapítvány, a biztosítást a Neptun Búvár Klub és a Mentőcsapat-Mályi végzi.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában