boon.hu video

1 órája

Ziliz dinamikusan fejlődik (fotók, videó)

Nincs jobb bizonyítéka a néhány száz fős község fejlődésének, mint hogy szeptember 20-án, pénteken egy beruházást átadtak, egyet pedig indítottak. Ziliz felújított óvodájának átadó ünnepsége előtt csapadékvíz-elvezető projektet indítottak a településen.

Gárdonyi Edina

Fotó: Gárdonyi Edina

Az elmúlt tizennégy évben polgármesterként folyamatosan Ziliz fejlődéséért dolgoztam. Településünk így egyre komfortosabbá, szebbé és nem utolsósorban élhetőbbé vált

 – mondta el a projektnyitó köszöntőbeszédében Verebélyi Norbert polgármester.

Ziliz megelőzi a természeti katasztrófákat

A polgármester kiemelte, hogy egyik legfontosabb feladatának a csapadékvíz elvezetését, illetve annak kiépítését tartotta. A beruházás magában foglalja a Hangács- és Ziliz-patak rekonstrukcióját, valamint az egyes utcákban található csapadékvíz-elvezető árkok fejlesztését.

A Méhecske csoport a legmodernebb környezetben

A Magyar Falu Programnak köszönhetően több mint 48 millió forintból újult meg a település óvodája, ami a Boldvai Mesevár Óvoda-Bölcsőde tagintézménye. 

Mindig szívügyem volt az óvoda, hiszen egy település, legyen bármilyen kicsi is, közintézmény nélkül már nem annyira élhető. Az elmúlt évtizedben több felújítási projekten és pályázaton vagyunk túl, amelyeknek a mai napon láthatjuk az eredményét: egy teljesen felújított, a mai kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrával rendelkező óvodába járhatnak gyermekeink

 – mondta a polgármester.

Közösen, egymásért dolgozni a közösségek jövője

Az intézmények egy település életében jelentős szerepet játszanak a közösség összetartásában. Csak akkor tudunk előrehaladni, ha együtt, egymásért dolgozunk. Az elmúlt közel tíz évben számos beruházást sikerült megvalósítanunk Verebélyi Norbert polgármesterrel a településért és a közösségért.

– osztotta meg gondolatait a megújult óvoda átadóján Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. A képviselő kiemelte, hogy a kormány kiemelt célja, hogy a települések élhetővé váljanak:

Választókerületemben 79 település található, és szinte mind kihasználták a pályázati lehetőségeket, hogy szépüljenek és fejlődjenek. Zilizen a Magyar Falu Program keretében az óvodán tetőszerkezetet cseréltek, felújították a gyermek vizesblokkot, teljesen megújultak az épület belső burkolatai és nyílászárói, új álmennyezetet építettek, valamint teljes belső festés is történt

Az óvoda nemcsak egy épület, hanem a jövő alapja is

Demeter Zoltán örömét fejezte ki, hogy a gyermekek egy alaposan felszerelt, minden igényt kielégítő óvodában tanulhatnak és fejlődhetnek. 

Bízom benne, hogy ha a következő generáció megfelelő alapokat kap, sikeres jövő vár rájuk. Egy település életében a fejlett infrastruktúra mellett legalább annyira fontos a közösség. Ha az emberek egymásért és a közösségért dolgoznak, közös célokat tudunk megfogalmazni és megvalósítani 

– zárta szavait az országgyűlési képviselő.

Minden lehetőséget biztosítanak a gyermekeknek

A Boldvai Mesevár Óvoda-Bölcsőde intézményvezetője, Novákné Vágó Zsuzsa megosztotta a jelenlévőkkel, hogy a beruházásnak köszönhetően már egy modern, gyermekbarát környezetben biztosíthatják a megfelelő szakmai hátteret a gyermekek testi és lelki fejlődéséhez. 

Kabdebonné Szemán Viktória, a zilizi óvoda tagintézmény-vezetője a boon.hu kérdésére elmondta, hogy a 25 fős óvodába 24 gyermek jár az idei nevelési évben. Részt vesznek a község életében műsoraikkal, és minden lehetőséget igyekeznek kihasználni lelkes munkatársaival. Sokat járnak kirándulni, bábszínházba, színházba. A gyerekek fejlődését okostábla és a legmodernebb fejlesztő játékok segítik. 

Most parkosítást tervezünk és többek között a régi fenyőre kis házikót szeretnénk építeni az ovisainknak

 – osztotta meg legfrissebb terveiket a tagintézmény-vezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában