kiBOONtakozó

3 órája

25 éves az István Nádor Borlovagrend

Galambos Eszter újságíró beszélgetett Czupper András nagymesterrel, az István Nádor Borlovagrend vezetőjével és Szladics Istvánnal az István Nádor Borlovagrend elnökségi tagjával a kiBOONtakozó podcastban.

Galambos Eszter

Czupper András és Szladics István borlovagok

Fotó: Vajda János

A miskolci és Miskolc környéki borkultúra emlékeinek feltárására, őrzésére és terjesztésére vállalkozott és 1999-től képviseli azt, a lillafüredi központú István Nádor Borlovagrend. A podcastben Czupper András nagymesterrel beszélgettünk a borlovagrend huszonöt évvel ezelőtti megalakulásának történetéről és többek között arról is, hogy hölgyként is lehet-e valaki borlovag.

A jótékonyság is szóba került, hiszen ez a szervezet egyik alapvető célja. Szladics Istvántól, az István Nádor Borlovagrend elnökségi tagjától megtudhattuk, hogy az október 10-re a Minorita Templomba szervezett jótékonysági gálaestre, pár nap alatt minden jegy elkelt. Az esttel a miskolci gyermekkórház kis betegeit támogatják és egy részét a Barlangfürdő felújítására ajánlják fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában