Ars Sacra

3 órája

A szakralitás szegletkövei

Az Éltető Lélek Alapítvány 2024-ben is megszervezte Miskolcon a nagy sikerű rendezvényt, az Ars Sacra Fesztivált szeptember 13. és 22. között.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A II. Ars Sacra fesztivál központi gondolata a keresztény szellemiség és a béke közvetítése. Ehhez kapcsolódik az eseménysorozat bibliai mottója: Az igazság békét teremt (Izaiás 32.17). Valamennyi program a béke és igazság üzenetét közvetítette, az ökumené és a keresztény lelkület megjelenítésével. A rendezvénysorozatot tizennyolc civil szervezet, elismert miskolci művészek és magánszemélyek, egyházi felekezetek, különféle intézmények, iskolák, Miskolc önkormányzata együttműködésével és összefogásával valósították meg.

A kilenc nap alatt összesen negyvenöt program várta az érdeklődőket számos kulturális és tudományos eseménnyel. Így például a „Szakralitás szegletkövei” címmel három részes tudományos konferenciát is tartottak. A harmadikon – ahol fotóink készültek – Csontváry a próféta címmel Végvári Zsófia doktorandusz, Egri Bazilika és rekonstrukciója címmel Rudolf Mihály DLA építész, Kortárs magyar egyház-zene címmel Selmeczi György Kossut-díjas zeneszerző tartott előadást. A Fazekas úti Általános Iskola diákjainak koncertjén Balásné Molnár Ildikó Reményi Ede díjas karnagy vezényelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában