34 év Rock & Roll

2 órája

A Takáts Tamás Blues Band zenél pénteken a Gárdonyiban

A Takáts Tamás Blues Band koncertje a Gárdonyi Géza Művelődési Ház termében 2024. október 11-én lesz. Vendég a B3 Blues Project. Kapunyitás 19 órakor. A a B3 Blues Project 19:15-kor kezd, Takáts Tamásék 20.00-kor lépnek színpadra.

Boon.hu

Takáts Tamás csapata saját zenei világot képvisel

Takáts Tamás a Karthagóval szeptember 20-án már fellépett a Gárdonyi-parkban. Most saját zenekara, a Takáts Tamás Blues Band élén lép a Gárdonyi színpadára. 
Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et (ma már Takáts Tamás Blues Band néven szerepelnek), Gál Gábor gitárossal. 

Takát Tamás és csapata pénteken este 8-tól zenél a Gárdonyiban

Az amerikai blues és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözik karakteres dalaikban.
Takáts Tamás (aki az éneklés mellett szájharmonikán is játszik), Gál Gábor-gitáros, Tóth Károly dobos, valamint Patyi Sándor basszusgitáros (állandó helyettes: Péterfí Attila NOX) „Optimizmus, búfelejtés, rock and roll!” – ahogyan Takáts Tamás szokta mondani.

Az előzenekarról 

A B3 Blues Project eredetileg egyetlen alkalomra állt össze egy miskolci klub tulajdonosának ötlete nyomán, azonban annyira jól sikerült a bemutatkozás, hogy fél évente megismétlésre került a koncert. A zenekar neve (némileg ironikusan) a világhírű G3 koncertek mintájára épül. 

A koncepció lényege az volt, hogy három miskolci blues gitáros a saját kedvenc dalait bedobta egy közös listába, és mindenki eldöntötte, hogy melyikben szeretne együtt zenélni a többiekkel. A dob-basszus alap állandó maradt és miután repertoár annyira szerteágazó stílusú, egy női és egy férfi énekessel zajlottak a fellépések. A koncerteken időnként neves vendégek is tiszteletüket tették, többek között két olyan magyar blues gitáros is, mint Benkő Zsolt (Herfli Davidson, Harakyru Band, Garda-Benkő duó stb.) és Gál Gábor (Takáts Tamás Blues Band). A formáció érdekessége, hogy sohasem lépett fel kétszer ugyanabban a felállásban. 

Az egyik alapító gitárost az élet más területre sodorta, így a projekt évekre alvó üzemmódba került, azonban a 2024-ben, a Katowicében megrendezett "V4" elnevezésű blues fesztivál felkérésére újra aktivizálódott, és nagy sikerrel képviselte Miskolc városát az eseményen. 

A formáció jelenlegi felállása: 

Kántor Boglárka - ének 

Csontos Péter - ének, gitár 

Minyó Ákos - basszusgitár 

Nagy Ferenc - dob 

Jónyer András - gitár 

Kurucz Attila - gitár

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában