Sikeres

3 órája

Kiemelkedő eredménnyel zárult a BorsodChem auditja

A vegyipar nemzetközileg elismert „Responsible Care” tanúsítványát vette át a cég.

Boon.hu

Előrelépett a BorsodChem (fotónk illusztráció) Fotó: Vajda János

A 30. jubileumi MAVESZ (Magyar Vegyipari Szövetség) konferencia keretében, 2024. október 8-án Egerben, Szabó Csabától, a szövetség igazgatójától és Tóth Angelikától, a "Felelős Gondoskodás" tárgyban is illetékes FF és EBK igazgató-helyettesétől vette át a BorsodChem Zrt. a vegyipar nemzetközileg elismert „Responsible Care” tanúsítványát, ami a cég hosszú távú elkötelezettségét jelzi a fenntarthatóság és a felelős működés iránt. A Vállalatot Kruppa László vezérigazgató képviselte az ünnepélyes átadáson, ahol versenyképességi, környezetvédelmi és biztonságtechnikai témák mellett elemezték a vegyipar aktuális helyzetét és kihívásait is.

A Responsible Care program a vegyipar önkéntes kezdeményezésén alapul. Célja, hogy előmozdítsa az iparág fenntartható fejlődését, különös figyelmet fordítva három területre: az iparág környezeti hatásainak csökkentésére, a biztonságra és az egészségvédelemre. A BorsodChem a közel 250 szempontot vizsgáló idei audit során kiváló, 95,7%-os eredményt ért el, bizonyítva, hogy a vizsgált területeken kiemelkedően teljesít. A tanúsítvány elnyerése egyúttal a BorsodChem vállalati kultúráját is fémjelzi, amely a környezetvédelemre, a műszaki biztonság növelésére és a munkahelyi balesetek megelőzésére összpontosít. A vállalat továbbra is megosztja bevált gyakorlatait a hazai vegyipar szereplőivel, ezzel is támogatva a program elveit és céljait.

Ez a díj mindannyiunk közös sikere, és köszönetet mondunk valamennyi kollégánknak, akik közreműködtek ennek a kiemelkedő eredménynek az elérésében. Továbbra is szilárdan elkötelezettek vagyunk a felelős gondoskodás és a fenntarthatóság iránt

– nyilatkozta Kruppa László.

A konferencia alkalmat adott arra is, hogy a vegyipar vezetői megvitassák a klímasemlegességi célok terén és a jogszabályi környezetben történt legújabb fejleményeket, betekintést nyerhessenek a vállalati legjobb gyakorlatokba és élenjáró kutatási programokba, amelyek a BorsodChem számára is kiemelt jelentőséggel bírnak a jövőbeli stratégiák kialakításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában