boon.hu video

2 órája

Imádta a CineFestet? Visszanézheti a kedvenceit

Szeptemberben rendezték meg a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A CineFest rekordszámú nézőt vonzott az idén.

A Lepattanó című magyar filmet is láthatja a közönség

Forrás: cinefest

Idén szeptemberben rendezték meg a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programjait, melynek díjnyertes nagyjátékfilmjeiből készült válogatást a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben tekinthetik meg az érdeklődők. 

CineFest
CineFest: Az egyik kedvenc volt A szer című film Demi Moore-ral a főszerepben
Forrás: CineFest

CineFest: ezek voltak a kedvencek

2024. októberében az idei CineFesten nagy sikerrel vetített három magyar filmalkotás is helyett kapott a válogatásban:  a Lepattanó című magyar filmvígjáték, a Január 2. című magyar filmalkotás, melynek nemzetközi premierje a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, valamint Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának záró darabja, az Egy százalék indián. Az e havi filmválogatás keretében vetítjük továbbá Yorgos Lanthimos rendező legújabb alkotását, A kegyelem fajtái-t mellyel a három különböző szerepet alakító Jesse Plemons a legjobb színész díját nyerte el Cannes-ban.

A kegyelem fajtái főszereplői Emma Stone és Jesse Plemons  voltak
Fotó: Atsushi Nishijima / Forrás: CineFest

 A szer című filmet, Demi Moore főszereplésével, mellyel a rendező-író Coralie Fargeat idén Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el, a Haldoklás, de komédia című alkotást, amelyet a nemzetközi kritika máris mesterműként emleget és a Berlinalén elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medve díjat, valamint A második felvonás című francia vígjátékot, mely a 77. cannes-i filmfesztivál nyitófilmjeként debütált.

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában