Elismerés

2 órája

Veres Pál a miskolci CÖF tiszteletbeli tagja lett

A Civil Összefogás Fórum (CÖF), együttműködve az Életfa Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvánnyal és az Életműtárs Művészeti és Civilitikai Egyesülettel, megrendezte a VIII. CÖF Klub Miskolc Napot. Az eseményen Veres Pál, Miskolc leköszönt polgármestere a CÖF tisztelebeli tagja lett.

Gárdonyi Edina

Veres Pál, leköszönt miskolci polgármester (jobbra) a CÖF tiszteletbeli tagja lett

Fotó: GED

A CÖF rendezvényének központi témája Miskolc múltja, jelene és jövője volt, különös tekintettel a város politikai változásaira és az új városvezetésre. 

CÖF
Veres Pál a CÖF tiszteletbeli tagjaként beszél a résztvevőkhöz
Fotó: GED

A CÖF klub egy család

A nap házigazdája, dr. Jacsó Pál bevezető gondolatai után Holló Gyula, a CÖF Klub Miskolc elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében hangsúlyozta: 

A CÖF klub egy család, és örömmel látom mindig az új arcokat.

Elmondta továbbá, hogy már egy évvel ezelőtt számoltak azzal, hogy Miskolc városában ismét FIDESZ-KDNP többségű közgyűlés vezeti majd a várost.

Dr. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnökének köszöntőjét Heizler Norbert, a CÖF szervezési igazgatója tolmácsolta. Rámutatott, hogy a világ eseményei cselekvőképességet és éberséget követelnek. Hangsúlyozta, hogy a politikai eszmék különbözősége ellenére mindannyiunkat a magyarság gondolata kell, hogy vezéreljen. A mindenkori kormány legfontosabb feladata, hogy polgárai számára egyre jobb életet biztosítson. Ehhez a lokálpatriótáknak is hozzá kell járulniuk, folytatta Heizler, aki a nap központi gondolatára is kitért: múlt, jelen és jövő Miskolcon. Véleménye szerint a hagyományok őrzése mellett kötelességünk építeni egy jobb, élhetőbb és szebb jövőt magunk és utódaink számára.

Elismerték Veres Pál munkáját

Heizler Norbert ismertette a CÖF idei főbb gondolatait, programjait és céljait. Elmondta, hogy országszerte több helyen működnek CÖF klubok, és újak is alakulnak. A klubok aktív kapcsolatot ápolnak egymással, valamint a határon túli magyar civil szervezetekkel. Támogatják a helyi kezdeményezéseket, javaslataikat továbbítják a döntéshozók felé. Beszámolt arról is, hogy milyen programokba kapcsolódnak be az idei évben, és hogy folyamatosan keresik az együttműködési lehetőségeket más szervezetekkel. Dr. Jacsó Pál hangsúlyozta, hogy egy városvezető számára a jó szándék és a feddhetetlenség két nélkülözhetetlen tulajdonság és meglátásuk szerint a város leköszönt és új polgármestere is mindkét erény birtoka. 

A leköszönt polgármester munkáját egy tiszteletbeli cím adományozásával kívánják megköszönni.

Dr. Lengyel Attila, a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy rendszeresen elismerik azok tevékenységét, akik ugyan nem aktív tagjai a klubnak, de hozzájárultak annak sikereihez. Idén Veres Pál, Miskolc volt polgármestere részesült ebben az elismerésben, amiért támogatta két helyi kezdeményezésüket, amelyek eredményeként hamarosan két új szoborral bővülhet a város.

Miskolc jövője az összefogásban rejlik

Veres Pál köszönőbeszédében kiemelte, hogy az elmúlt öt év egyik legfontosabb elismerése számára ez a díj, mivel tükrözi mindazt, amit 2019 nyara óta képviselt. Hangsúlyozta, hogy bár politikai támogatását baloldali erők biztosították, továbbra is konzervatív értékeket képvisel, melyek alapját a hit, a haza és a család képezik. Hozzátette, hogy Miskolc jövője érdekében az összefogás és az azonosságok keresése a fontos, nem pedig az, ami megosztja az embereket.
Tóth-Szántai József, Miskolc új polgármestere is ismertette programját, amely a város megújítására és a fiatalok helyben tartására fókuszál. Kiemelte, hogy Miskolc jövője összefogáson múlik: 

A szervezet középső szava az összefogás, és Miskolcnak jelenleg összefogásra van szüksége.

Hangsúlyozta, hogy büszke arra, hogy a városban példamutatóan tudott együttműködni a leköszönő és az új polgármester. 

A továbbiakban Bihall Tamás, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnöke előadásában Miskolc egykori ikonikus polgármesterének, Szentpáli Istvánnak a tevékenységét mutatta be a résztvevőknek. A délután koszorúzással folytatódik, majd este a Városház téren székely kulturális programmal zárják a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában