Sérülés

3 órája

A DVTK jobbulást kíván a győri játékosnak

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékei is egy képpel üzentek Zója-Katona Márknak, az ETO U19-es labdarúgójának, aki a Miskolcon játszott DVTK elleni találkozó után lett rosszul és a miskolci kórházban el kellett távolítani az egyik veséjét.

Boon.hu

Forrás: DVTK

A 17 éves labdarúgót a mérkőzés 64. percében egy ütközés közben szerencsétlen módon a hasa oldalán rúgták meg, le kellett cserélni. Csak később a Miskolcról Győrbe tartó hazaúton derült ki, hogy súlyos az állapota és mentővel kórházba kellett szállítani.

- A legfontosabb az egészség, sokkal fontosabb, mint a futball! Jobbulást és kitartást kívánunk Zója-Katona Márknak! Most ez a legfontosabb. - üzente Takács Péter, a DVTK U19-es csapatának edzője még vasárnap a DVTK LSA honlapján.

- Csak csatlakozni tudok az U19-es csapatunk vezetőedzőjéhez, és akadémistáink üzenetéhez, jobbulást Márknak! – mondta a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója, Simon Miklós. – Az ütközést követően - ahol a szándékosság fel sem merült - a játékos lent maradt a földön, de aztán fel tudott állni és társai segítségével elhagyta a pályát. A győri csapat stábja a helyszínen nem jelezte, hogy ennyire komoly a baj, igaz, ezt akkor ők sem tudhatták, így segítséget sem kértek tőlünk. Amikor Takács Péter, az U19-es csapatunk edzője értesült arról, hogy Márk a hazafelé tartó úton, a csapatbuszon rosszul lett és mentővel a miskolci kórházba szállították, ő is azonnal a kórházba sietett és felajánlotta segítségét a játékos szüleinek. A DVTK vezetői vasárnap úgy döntöttek, hogy a szülőknek segítséget nyújtanak a diósgyőri tartózkodásunk során.

Az esettel kapcsolatban megszólalt dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója, aki általánosságban mondta el véleményét a hasonló balesetekről: - Kezdjük a jó hírrel: szerencsére a sportoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház traumatológusai szerint jól van, már azt kérdezgeti, hogy mikor térhet vissza a focizáshoz. A fedett hasi sérülések szerencsére ritkák, de köztük is a leggyakoribbak a lép, a vese és a máj repedései, szakadásai. Ezek sokszor nem nagy kontakt eredményeképpen jönnek létre és az a legveszélyesebb bennük, hogy közvetlenül a sérüléskor vagy pár perccel utána a sérült jól van, mert maga a megrepedt hasi szerv nem fájdalmas. Ilyenkor a helyszínen lévő egészségügyi személyzet, az edzők a csapattársak, sőt még maga a sérült sem sejtik, hogy nagy a baj, ugyanis nincsenek vagy minimálisak a tünetek és a sérülést csak kórházi körülmények között lehet diagnosztizálni. A veszélyt az jelenti, hogy a megrepedt szervből szivárog a vér, belső vérzés indul el és amikor a veszített vér mennyisége meghaladja a fél-1 litert csak akkor kezd tüneteket okozni. Ez történt Márk esetében is és szerencsére a csapat vezetői időben észlelték, jó döntést hoztak, ezért még jókor érkezett a kórházba, ahol azonnal megkapta a megfelelő szakorvosi ellátást. Remélhetőleg gyógyulása gyors és szövődménymentes lesz!

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség minden mérkőzésrendezésre vonatkozó szabályát betartja és most is betartotta - tették hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában