Felsőbarcikáért Alapítvány

2 órája

Zenés-táncos programmal készültek az időseknek

A Felsőbarcikáért Alapítvány 2000-ben alakult meg, azzal a céllal, hogy a Táncsics Mihály Művelődési Házban kulturális, hagyományőrző és közösségi programokat rendezzen. A majd negyed évszázad alatt sok színvonalas és változatos programot tartott a Felsőbarcikáért Alapítvány.

Boon.hu

Az időseket köszöntötték Kazincbarcikán

Forrás: Kolorline.hu

A Felsőbarcikáért Alapítvány 2000-ben alakult meg, azzal a céllal, hogy a Táncsics Mihály Művelődési Házban kulturális, hagyományőrző és közösségi programokat rendezzen. A majd negyed évszázad alatt sok színvonalas és változatos programot tartott Felsőbarcikán a szervezet, Hazag Mihály vezetése alatt. Eseményeikre Kazincbarcika minden lakóját szívesen várják. 

Felsőbarcikáért Alapítvány - Idősek köszöntése
Felsőbarcikáért Alapítvány - Idősek köszöntése
Forrás: Kolorline

A Felsőbarcikáért Alapítvány zenés-táncos programmal készült az időseknek 

Az aktív tagoknak és a példaértékűen összetartó csapatnak köszönhetően, a Táncsics Mihály Művelődési Ház többször is megtelt jó hangulatú, igényes, alkalmanként népes rendezvényekkel. Többek között a farsangot, a retró majális napot, a nőnapot, a kolbászpiknik napot, a lecsópartit, az Erzsébet- és Katalin-bálokat, a közös ünnepi karácsonyfa-díszítést és a pótszilvesztert is a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezik meg. A Felsőbarcikáért Alapítvány idén is megszervezte az idősek napját. Tokai Edit önkormányzati képviselőtől a testvérszervezet Kazincbarcikai "Teljes Életért" Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy ilyenkor mindig vendéglátással és műsorral kedveskednek az ünnepelteknek – derült ki a Kolorline oldalán. Változatos hidegtálakkal terítették az asztalokat, a Miskolci Örömdal-kör pedig műsort adott. A köszöntésen Szitka Péter polgármester is részt vett, majd a jelenlévők megkapták Kazincbarcika Város Önkormányzatának ajándékbatyuját, benne hasznos és esztétikus meglepetésekkel. Tokai Edit úgy véli, egy ilyen program célja, hogy tiszteljük az időseket és figyeljünk rájuk. 

Felsőbarcikáért alapítvány - Idősek köszöntése

„Ősz van a természetben és ősz van az életkorban is - kezdte beszédét a képviselő. A szépkorúak megvívták az élet kisebb-nagyobb csatáit, felnevelték, majd útjukra engedték gyermekeiket. Most pedig már az unokáik útját egyengetik türelemmel és szeretettel. Időnként ugyan nehezebb számukra a mozgás, hol itt fáj, hol ott fáj, de a szívük nem öregszik. Az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel a nagyszülők, szülők finom főztjére, történeteire, énekeire, melyeket mindig örömmel hallgattunk? Őrizzük meg ezeket az emlékeket, és töltsünk minél több időt szépkorú/idősebb szeretteinkkel.” - számolt be a Kolorline. 

Felsőbarcikáért Alapítvány díjat osztott 

Pásztor László, a Felsőbarcikáért Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy a kulturális közösségfejlesztésben végzett kiemelkedő tevékenységért Felsőbarcikáért-díjat adtak át az arra érdemesnek. A kuratórium -dr. Czifra János alapító után – idén Fehér Józsefnek, az első kuratóriumi elnöknek ítélte a kitüntetést. Tokai Edit és Pásztor László mindenkit biztosított arról, hogy a jól sikerült rendezvénysorozat - a közösségi élet tekintetében aktív városrészben - a díjazással együtt továbbfolytatódik – tudtuk meg a Kolorline oldalán. 

Feslőbarcikáért alapítvány - Idősek köszöntése
Feslőbarcikáért alapítvány - Idősek köszöntése Díjazott: Fehér József, első kuratórium elnök
Forrás: Kolorline



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában