Különleges program

2 órája

Hihetetlen Guinness-rekordra készülnek Emődön ezen a hétvégén

Látott már négy méteres nyársat, rajta közel egy mázsa szalonnával? Az Emődi Pincegazdák Egyesülete 18 évvel ezelőtt már felállított egy Guinness-rekordot, október 5-én pedig színes szüreti programok kíséretében újabb hivatalos rekordra készülnek.

Gárdonyi Edina

Szalonnasütés kicsiben. Emődön ennél jóval nagyobb készül

Forrás: Shutterstock

Fotó: csikiphoto

2006 szeptemberében 2269 ember sütötte szalonnáját az emődi pincék között egyszerre, egy időben. A 18 évvel ezelőtti Guinness-rekordot azóta sem kísérelte meg senki megdönteni.

guinness-rekord_emőd_szalonna_szüreti_felvonulás
A Guinness-rekord kísérlet előtt szüreti felvonulás is lesz Emődön.
Forrás: Emődi Pincegazdák Egyesülete

Guinness-rekord előtt szüreti felvonulás

A szervezők úgy érezték, hogy ideje újabb rekordot felállítani, hiszen a 2006-os esemény Emőd egyik legtöbb embert megmozgató rendezvénye volt. Október 5-én, szombaton huszárok kíséretében, lóháton, szekérrel, traktorral és mindenféle egyéb járművel vonul Emőd apraja-nagyja a pincesorra. A nap folyamán a színpadon folyamatosan váltják egymást a helyi klubok és közösségek műsorai. A játékos kedvűek vetélkedőkön és tombolán nyerhetnek értékes ajándékokat.

 

A tűzoltók nem csak oltanak, tüzet is gyújtanak

14 órakor kezdődik az igazi móka. Ilyen méretekhez már nem elég egy kis tábortűz, így a Guinness-rekordhoz szükséges tüzet hivatásos tűzoltók fogják begyújtani és a végén eloltani

 – nyilatkozta a boon.hu-nak a Guinness-rekord megálmodója, Poráczki András, az Emődi Pincegazdák Egyesületének elnöke. Elmondta, hogy mivel hasonló kísérlet még nem volt az országban, biztosak a sikerben. A speciális nyársat erre az alkalomra külön készítette el Gera Mihály és Gulyás János.

Már pénteken elkezdik az előkészületeket

A Guinness-rekord jótékony célt is szolgál, hiszen a jelképes áron kínált zsíros kenyerekből befolyt összeget a ZSÓFI-ReményVár Egyesületnek ajánlják fel, akik a rászoruló gyerekek karácsonyi ajándékozásáról gondoskodnak.
 

Ennyi szalonna és kenyér előkészítése nem kis feladat, így már a pénteki napon elkezdjük a szalonnákat a speciális nyársra húzni.

 – számolt be a szervező.

Rossz idő esetén is megtartjuk az eseményt, hiszen ez egy hivatalosan bejelentett Guinness-rekord kísérlet

 – válaszolta Poráczki András arra a kérdésre, hogy eső esetén is megtartják-e a rendezvényt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában