Támogatás

2 órája

Külön kellett élniük a családtagoknak, eddig

A kétszázadik új lakásbérleti szerződését kötötte meg Miskolcon október 7-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat alapította MR Lakásalap Nkft., a lakhatási világnap alkalmából.

Boon.hu

A lakás kulcsait és egy ajándék mikrohullámú sütőt a Lakásalap munkatársai: Kováts Sára Veronika, Huszka Noémi és Ungvári József adták át Fotó: MR Lakásalap NKft.

A társaság működésének célja, hogy a rendelkezésére álló ingatlanok hasznosításával fenntartható és megfizethető bérlakást biztosítson azok számára, akik piaci feltételekkel vagy más módon nem tudnának lakhatáshoz jutni.

 A miskolci Gonda család sajátos élethelyzeténél fogva komoly problémával küzdött. Az édesapa a máltaiak miskolci szállóján húzhatta meg magát, az édesanya a két gyermekkel (15 és 5 évesek) a Reformátusok anyaotthonában lelt menedékre. A pár tagjai 20 éve kötötték össze az életüket és azóta az élet számtalan viszontagsága ellenére kitartottak egymás mellett. Nehéz sorsuk azonban úgy hozta, hogy eddig sokat kellett nélkülözniük és külön élniük.

A családra a máltaiak intézményvezetője, Kocsenga Anton figyelt fel, majd a Lakásalaphoz fordult segítségért. A pár mindkét tagja dolgozik, a gyermekek iskolába és óvodába járnak, de eddig sem önkormányzati, sem piaci albérlethez nem jutottak hozzá. A Lakásalap segítségével most végre egyesülhet a család és minden remény megvan arra, hogy végre ők is normálisabb, nyugodtabb életet élhessenek együtt.

Amint az ismert, az MR Lakásalap jelenleg mintegy 1300 településen van jelen Magyarországon. Ingatlanjaiban több mint 15.000 család lakhatásáról gondoskodik. Az ottélők számára megfizethető bérleti díjat, esetenként mentorálást, adósságrendezést és más támogató szolgáltatásokat biztosít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában