Olvasóinkat kérdeztük

2 órája

A magyar válogatott megveri a bosnyákokat?

A bosnyákok legyőzésével visszatérhetünk a siker útjára. Arról kérdeztük a miskolciakat, milyen eredményt várnak a bosnyákok elleni magyar válogatott mérkőzésen.

Édes Richárd

A Magyarország Hollandia mérkőzés után

Fotó: Dömötör Csaba

Fontos mérkőzés vár a magyar válogatottra. Vajon a meccs eredménye mennyire befolyásolja Marco Rossi szövetségi kapitány jövőbeli sorsát?

Magyar válogatott, Szoboszlai Dominik
Magyar válogatott: Szoboszlai Dominik a csapatkapitány 
Fotó: MW / Forrás: MW

A bosnyákok felszívhatják magukat a magyar válogatott ellen

Gyulai Róbert bizakodó a mai esti mérkőzéssel kapcsolatban.

„Idegenben nagyon nehéz meccs lesz, azonban minden esélyünk megvan ahhoz, hogy győzzünk. Akkor lenne sanszunk egy több gólos győzelemre, ha a magyar válogatott olyan játékkal rukkol elő, mint a hollandok ellen. Nem gondolom, hogy ez így lesz, bár ezen a meccsen gyakorlatilag bármi megtörténhet.” - vázolta a magyar csapat lehetőségeit Gyulai Róbert. „Azért lesz ez nehéz dió, mert a bosnyákokhoz hasonló kis csapatok ellenünk felszívhatják magukat. Már csak azért is meg akarják majd mutatni ellenünk, mire képesek, és egyáltalán nem esélytelenek a magyarok ellen.”

Gyulai Róbert szerint a magyar válogatott részéről fennáll a veszély, hogy túltaktikázzák a mérkőzést, vagy túlzott győzelmi kényszerbe kerülnek, és ettől könnyen leblokkolhatnak. Különösen azért nehéz ez a helyzet, mert az utóbbi idők eredményei után a szurkolók azt várják a magyar csapattól, hogy mindenképp megverjék a bosnyákokat (ami a korábbi években nem volt ennyire természetes). Ehhez alázatra is szükség lesz a magyar játékosok részéről, mert azzal lehet megnyerni ezt a mérkőzést.

Gyulai Róbert
Fotó: Édes Richárd

Gyulai Róbert Sallai Rolandot látja a leggólerősebb játékosnak a magyar válogatottban, őt látja a magyar foci nagy reménységének.

„Rajta kívül Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás is bármikor könnyen betalálhat az ellenfél kapujába, így a magyar csapat győzelmet arathat a bosnyákok ellen. De bármikor jöhet egy meglepő csavar: láttunk már ügyes hátvédtől is győztes gólt.” - jegyzi meg a focirajongó. ”Bármilyen eredmény születik, Rossi mindenképp maradni fog a válogatott kispadján, mert nem alakulhat úgy a helyzet, hogy meginogjon alatta a kapitányi szék.”

Gyulai Róbert úgy véli, egy 1-0-ás győzelemre esélyes a magyar válogatott.

Kijöhetünk a hullámvölgyből

Boros László ritkán néz magyar focit és NB1-es meccseket, a magyar válogatott labdarúgó meccseket viszont rendszeresen követi. Úgy látja: a németek elleni 5-0-ás vereség után csapatunk egy kis hullámvölgybe került az utóbbi időben, ami nem ritka a futballban.

„A tudásra és a szerencsefaktorra egyaránt óriási szükség van ebben a játékban, akárcsak a magyar fociban.”- emelte ki a siker kardinális tényezőit Boros László. „Ha mindkettő megvan, akkor jönnek a jó eredmények. A magyar focisták az utóbbi években leleményesen játszottak, bár sok esetben szerencséjük volt. Akadtak vereségek - Rossi ennek ellensúlyozására igyekezett egy kicsit máshogyan összeállítani a csapatot. Variált, és most több olyan játékos kapott szerepet a magyar csapatban, akik új emberként bizonyítani akarnak a kapitánynak. Többen is gólt lőhetnek a bosnyákoknak, erről a pillanatnyi forma fog dönteni.”

Boros László
Fotó: Édes Richárd

Boros László hangsúlyozta: a magyarok aránylag jól játszanak a hazai meccseken. Ez részben annak köszönhető, hogy Rossi szereti rotálni, variálni a csapatát. Ez a változtatás eddig bejött, az viszont kérdés, hogy a jövőben miként hat majd a magyar válogatott teljesítményére.

Boros László úgy érzi, győzni fognak a magyarok, könnyen kialakulhat egy 1-0-ás eredmény este.

Szoboszlait túlértékelték

Váradi Tibor szerint 50 százalék az esélyünk arra, hogy nyerjünk, mivel a bosnyák csapat körülbelül a magyarokkal egy szinten van.

„Szoboszlai, Sallai és Nagy Zsolt azok a játékosaink, akik most gólt tudnak szerezni. Bár Szoboszlai az utóbbi időben kicsit túl lett értékelve. Hatalmas összegért igazolt a Liverpoolhoz, és ehhez képest teljesen átlagos teljesítményt nyújt az angol csapatban. Nem emelkedik ki a társai közül, teljesen hasonló teljesítményt nyújt a társaihoz képest. Diogo Jota simán tudja azt a szintet, mint ő. Nemigen lesz olyan kiemelt szerepe, mint amit remélnek a magyar szurkolók. Ez hosszú távon kihathat Szoboszlai magyar válogatottbeli teljesítményére”.

Váradi Tibor
Fotó: Édes Richárd

És mi a helyzet a válogatott edzőjének jövőjével? Váradi Tibor aláhúzta: mindegy, hogy kikapunk, nyerünk vagy X lesz, Rossi a bosnyák meccs után is marad a válogatott kispadján. A csapat jelenleg ezt a teljesítményt tudja nyújtani, azonban ez a meccs nem befolyásolja különösebben Rossi pályafutását.

Váradi Tibor várhatóan 1-1 vagy 2-1 -es magyar sikert körvonalaz a végeredményt illetően:

„Az billentheti a magyarok felé a mérleget, ha megfelelő védekezés mellett a hatékony kontrajátékra összpontosítunk. Ahogyan ez a hollandok ellen történt, mivel ott is egy remek ellentámadás nyomán tudott Sallai gólt lőni.”

A diósgyőri Gera Dani is rúghat egy gólt, mint Nyíregyházán

„A hollandok ellen jók voltunk, így most megvan a lehetőségünk arra, hogy megverjük a bosnyákokat”- mérlegelte az esélyeket Nagy László. „Elfogult vagyok, hiszen a válogatottban legutóbb szerepet kapott Gera Dani. Simán rúghat egy gólt, ahogyan Nyíregyházán tette. Gerában is benne van a gól, nemcsak Szoboszlaiban.”

A kapusoknál most van egy jelentős változás: a Leipzig portását, Gulácsi Pétert pihentetik. Ezért Dibusz Dénes lépett a helyébe, aki Nagy László szerint Dibusz is van olyan jó kapus, mint a német Bundesligában pallérozódó kollégája. Dibusz még most kezd feljönni, bár a harmadik kapus is jó, nagy jövő áll előtte az előttünk álló magyar labdarúgó mérkőzéseken. Dibusz a nemzetisport.hu-nak elmondta: szerinte a magyar válogatott védekezése és a támadás és a csapatjáték is stabil.

Nagy László
Fotó: Édes Richárd

Nagy László problémásnak látja, hogy az utóbbi időben Szoboszlai gyengélkedik:

„A Liverpoolban Szoboszlai magasabb fordulatszámon játszik. Ott sztárok ellen harcol, a válogatottban viszont teljesen más körülmények között kell helytállnia, a játékostársai ugyancsak más szintet képviselnek. Az angoloknál egy komolyabb csapatban könnyebben segíteni tudják egymást játékát Mohamed Salah-val és társaival, jobban érzik egymást. Ehhez képest a magyar válogatott tagjai ritkán találkoznak, hirtelen szövetkeznek, így nem mindig jönnek a jó eredmények.”

Szerinte Rossi remekül összerakta a válogatottat, nem ő lesz a fő felelős a bosnyákok elleni meccsen. Mivel nem az edző játszik a pályán, a játékosoknak kell döntő lépéseket tenni a győzelem érdekében. Ha a magyarok túl könnyen veszik a mai ellenfelet, akkor könnyen beleszaladhatnak egy nagyobb arányú vereségbe.

A magyar válogatott nyerhet a hollandok elleni harcos szemlélettel

„Remélem, nyerünk, olyan 2:1-re” – beszélt Csorosz László a magyarok bosnyákok elleni meccséről. „Ehhez ugyanolyan lelkesedéssel kell harcolnunk, mint a hollandok ellen. A magyar csapatnak nem védekezni, hanem elsősorban támadni kell a győzelemhez. Az a baj, hogy a kelleténél jobban védekezik a magyar csapat. Le kell támadnunk őket.”

Mint korábban megírtuk, Rossi sem hisz a bunkerfociban, és mindenképpen a támadást szorgalmazza a három pont megszerzése érdekében.

Csorosz László szerint mostanában csapatunk vezéregyénisége, Szoboszlai Dominik nem játszik olyan jól, mint kellene. A Liverpoolban sem olyan jó, ahogyan elvárják tőle. Gulácsi és Dibusz egy szinten vannak, így a két játékos cseréje nem okoz majd fennakadást a védekezés gépezetében.

Csorosz László
Fotó: Édes Richárd

„Rossi mindenképp marad a szövetségi kapitány posztján, mert a korábbiakban nagyon sokat tett le az asztalra a magyar labdarúgó válogatott élén.”- beszélt a mérkőzés következményeiről Csorosz László.

  1. Rossi szerint bunkerfoci helyett támadásokra van szükség
  2. Szoboszlai gyengélkedése befolyásolhatja a válogatott szereplését
  3. Dibusz Dénes stabilnak látja a védelmet és a csapatjátékot.
  4.  A miskolciak szerint Rossi jövőjét nem befolyásolja jelentősen a bosnyákok elleni mérkőzés. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában